ارسال شده از سروش+:
✔️چرا ظریف نمی تواند جزییات دیدارش با نماینده ترامپ را بگوید؟
✍️این روزها، اخبار و روایتهای از دیدار ظریف با سناتور رند پال منتشر شده که نشان میدهد که نباید از کنار دقایق مهم آن دیدار به راحتی گذشت. از آنچه تاکنون در اینباره منتشر شده ، می توان ابتدا جمع بندی ذیل را مطرح کرد:
1️⃣: سناتور رند پال هماهنگ و در واقع نماینده و به نوعی فرستاده ترامپ برای دیدار با ظریف بوده است.
2️⃣: موضوع گفتگو به ادعای سناتور آمریکایی فقط برجام نبوده و درباره حوزه موشکی نیز سخن گفته شده است.
3️⃣: مسیر گفتگو به نحوی بوده که سناتور آمریکایی از ظریف برای دیدار با ترامپ به کاخ سفید دعوت می کند. روایت ظریف از این دعوت تهدیدگونه بوده ولی طرف آمریکایی نوعی دیگری نحوه دعوت را روایت کرده است.
4️⃣: ظریف در این دیدار مستقیما جواب سناتور برای رفتن به کاخ سفید را نداده و بعد از تماس با تهران جواب منفی را داده است.
5️⃣: ارزیابی سناتور آمریکایی از دیدار با ظریف این بوده که دولت ایران آمادگی توافق دارد.
6️⃣: ارزیابی سناتور آمریکایی درباره مذاکرات موشکی با ایران نیز بسیار خطرناک است. او مدعی شده است که مقامات ایران، مذاکره نظامی و تسلیحات خود را منوط به کاهش تسلیحات عربستان و اسرائیل و پای میز مذاکره کردن آوردن عربستان میدانند.
7️⃣: جمع بندی کلی منتشر شده در رسانه ها این است که آنچه تاکنون از دیدار جواد ظریف و رند پال منتشر شده، بررسی و گفتگو درباره نوع و شرایط مذاکره میان ایران و آمریکا بوده و یا حداقل سنجش دو طرف از یکدیگر برای احتمال مذاکره در آینده!
👈اما این هفت بخش هرکدام حساسیت و نگرانیهای خود را تولید می کنند، بنابراین بیشتر بخوانید:
🔻الف: با اشرافی که محمد جواد ظریف مدعیست که از فضای سیاسی آمریکا و بازیگران موثر آن دارد، ادعای اولیه او که دلیل دیدار با رندپال را عدم نمایندگی ازطرف دولت آمریکا عنوان کرده، به شدت دچار تردید میشود. به تعبیر دیگر این مساله به این واقعیت نزدیکتر میشود که ایشان دقیقا میدانستند باچه کسی درحال مذاکره هستند!
🔻ب: آنچه که روایت ظریف را بسیار قابل تامل میکند، این است که طرف آمریکایی اورا تهدید کرده که یا تحریم را بپذیرد یا ملاقات با ترامپ را! واقعا شش سال مذاکره چه تصوری را برای آمریکایی ها ایجاد کرده که کار را به تهدید مستقیم ظریف رساندهاند؟ یکبار خودمان را جای طرف آمریکایی بذارییم؛ تهدیدشخص ظریف یعنی آنها بر اثربخشی تهدید خود بر وزیرخارجه ایران به عنوان یکی از آخرین حربهها برای کشاندن ایران به میز مذاکره، امید داشتهاند! انگیزه دیگر آمریکاییها نیز در این گزاره بدتر خلاصه می شودکه آنها "رفتار ظریف را متفاوت از رفتار حاکمیت ایران تصور میکنند" و بیش از اهمیت به تحریم وزیر جمهوری اسلامی، تهدید خودرابه شخصیت ظریف معطوف کردند. این اتفاقا نکته اصلی و البته غم انگیز ماجرا است و بدتر نیز اینکه طرف آمریکایی مدعی شده که ظریف هم جواب این تهدیدرا مستقیم نداده و منوط به مشورت و پاسخ ازتهران کرده است!
🔻ج: اساسا ظریف درآن دیدارچه گفته است؟! چرا طبق رویههای گذشته بازاین طرف آمریکایی است که جزییات را با افتخار وبدون ترس منتشر میکند؟ سخنان ظریف دارای چه محتوایی بوده که اینک راندپال مدعی است که ایران راآماده توافق دیده است؟!درسخنان ظریف چه نکات امید بخشی برای طرف آمریکایی بوده است؟
🔻د: تا آنجایی که مواضع علنی رهبری نشان میدهد، حتی مذاکره در حوزه هسته ای با دولت فعلی آمریکا نیز ممنوع شده چه برسدبه گفتگو درباره حوزه موشکی!اماروایت خطرناکتر سناتور آمریکایی این است که اودرباره شرایط مذاکره موشکی موردمقبول بری ایران،پای عربستان واسرائیل راوسط کشیده است.ظاهر این شرایط گرچه تاحدی قابل قبول بنظر میرسد ولی آنچه درحوزه امنیت ملی برای جمهوری اسلامی اهمیت بالاتری دارد،داشتن تسلیحات بازدارنده دربرابرآمریکا است و بعد کشورهای کوچکترهمانند عربستان! اساسا تدابیر نظامی ایران دربرابرآمریکا به عنوان دشمنی که هرروزبر دشمنیاش افزوده وتنها کشوری است که به همراه رژیم صهیونیستی ایران راتهدید نظامی میکند،ابتداتعریف میشود وبعد دیگران. یعنی مذاکراتی که قدرت نظامی ایران رادرسطح عربستان وحتی اسرائیل کاهش دهدولی دربرابر آمریکا آسیب پذیر! درراستای منافع امنیت ملی هرگز نخواهد بود.
♦️♦️پی نوشت: تحریم ظریف توسط آمریکا برای شخص او ودولت روحانی یک افتخار است وهمه بایددر برابر این تحریم درداخل کشور واکنش مناسب وحمایتی داشته باشند. ولی برای روشن شدن ابعاد گفتگو با فرستاده ترامپ بهتراست آقای ظریف خودروایت این دیداررا برای مردم صادقانه و باجزییات بیشتر بگوید و بیش ازاین بردامنه شبهات نیافزاید، زیرا تجربه گذشته مردم ازدیدارهای آقای ظریف برایشان فواید خوشایندی نداشته