💢
نقشه راه
🔹دیدار رهبر انقلاب با تولیدکنندگان، کارآفرینان و دانشبنیانها در دهم بهمنها، یک نقشه راه به تمام معنا تخصصی بود که با زبان ساده برای دولتمردان و متولیان اقتصادی در کشور تشریح شد. بیان فنی و جامع رهبری در اهمیت و الزامات رسیدن به رشد پایدار اقتصادی نشان از آن دارد که مشکلات اقتصادی کشور راه حل داشته و میتوان مخاطرات چالشهای اقتصادی را با مدیریت داخلی تعدیل کرد.
🔸تأکید معظمله بر رشد اقتصادی بهعنوان یکی از شاخصهای مهم، به این دلیل است که عموما جنس تورم و قدرت خرید مردم، که مهمترین دغدغه آنها میباشد، بیشتر از جنس عرضه بوده و بهترین راه کار آن افزایش تولیدات کشور است و نماگر افزایش تولید، رشد اقتصادی میباشد. ایشان در بیان چگونگی رسیدن به رشد سریع اقتصادی و تعیین الزامات افزایش تولید ناخالص داخلی کشور، نُه گزاره مهم را طرح فرمودند که در میان آنها دو مورد باید بیشتر مورد توجه متولیان امر باشد.
🔹
بحث اول تأمین سوخت و تقویت پیشران تولید یا همان سرمایهگذاری در کشور است. در این زمینه، هم نیازمند تشکیل سرمایه خارجی هستیم و هم داخلی. به نظر میرسد مخاطرات سیاسی حاصل از تحریمها و فضای تقابلی که غرب با ایران ایجاد کرده، باعث افزایش ریسک سیاسی و در نتیجه کاهش سرمایهگذاری در کشور گردیده است. از این جهت لازم و ضروری است تا ضمانتنامهها و بیمه نامههای ریسک سیاسی در کشور تدوین و عملیاتی شوند تا نگرانیهای سرمایهگذاران را کاهش دهد. مسیری که دولت در ایجاد پیمانهای پولی با کشورها و ایجاد تنوع در شبکه تسویه کشور در پیش گرفته است، میتواند بیش از پیش به روند تشکیل سرمایه در کشور کمک کند.
🔸
بحث دوم که بسیار اهمیت دارد، بهرهوری میباشد. متوسط نقش بهرهوري در تولید ناخالص داخلی کشورها در جهان ۳۳ درصد میباشد. این در حال است که این شاخص در ایران زیر ۶ رصد است. این موضوع نشان میدهد که سیستم اقتصادی در کشور نشتی بسیاری دارد و منابع در نظام تولید و مصرف به صورت بهینه استفاده نمیشوند. در واقع کشوری که نمیتواند سرمایه برای تولید جذب کند باید مصارف خود را از طرق مختلف بهینه کرده و بهرهوری را بالا ببرد. بدیهی است اولین گام در بهرهوری، از دولت و دخل و خرج آن یعنی کسری بودجه شروع میشود.
✍🏻علی محمدی
#حرفروز
#ایران_قوی
🔘این کانال یک اتاق تحلیلی و تبیینی است :
👇👇👇👇👇👇👇👇👇
https://eitaa.com/majmaehadianbasir