🔴وضعیت رفراندم در کشورهای دیگر چگونه است؟
🔹بعد از بیانات رهبر انقلاب درباره رفراندوم، برخی در فضای مجازی مدعی شدند که در کشورهای مختلف، در موضوعات گوناگون به رفراندوم مراجعه میشود. بر همین اساس، به بررسی برگزاری رفراندوم در برخی از کشورها میپردازیم.
آمریکا:
🔹در قانون اساسی این کشور، اساسا موضوعی با عنوان رفراندوم وجود ندارد و تاکنون رفراندوم ملی در این کشور برگزار نشده است. صرفا در برخی از ایالتها، آن هم در برخی موضوعات محلی، همهپرسی برگزار میشود. اما اینکه بگوییم در سطح ملی، کلان و بر اساس قانون اساسی آمریکا رفراندوم برگزار شده باشد، چنین موضوعی وجود ندارد.
هلند و فرانسه:
🔹در سال ۲۰۰۵ (۱۳۸۴) قانون اساسی اتحادیه اروپا به تصویب رسید. این قانون باید در تمام کشورهای عضو اتحادیه اروپا به رفراندوم گذاشته میشد تا مردم این کشورها، آن را بپذیرند. اما این رفراندوم در فرانسه، رای نیاورد. این اتفاق در هلند نیز تکرار شد. همه پرسیِ قانون اساسی اتحادیه اروپا، بار دیگر در این کشورها برگزار شد که برای بار دوم هم رای نیاورد.
انگلیس:
🔹در حکومت سلطنتی-موروثی انگلیس، تاکنون ۳ رفراندوم مهم برگزار شده که دو مورد آن در خصوص عضویت و خروج از اتحادیه اروپا بود. البته در انگلیس، بعد از ماجرای برگزیت و برگزاری رفراندوم برای خروج از اتحادیه اروپا، بحرانهایی پدید آمد که تعداد محدودی از آنها عبارتند از: ۱. سقوط ارزش پوند. بهای پوند نسبت به دلار به سطحی سقوط کرد که از سال ۱۹۸۵ بیسابقه بود. ۲. بیثباتی سیاسی که منجر به استعفای دیوید کامرون، نخست وزیر وقت انگلستان شد. ۳. بحران جدایی طلبی. ایرلند شمالی خواهان برگزاری رفراندوم به منظور جدایی از انگلستان شد. خروج انگلستان از اتحادیه اروپا، به ضرر این کشور منجر شد و تعدادی از احزاب و جریانها خواستار برگزاری مجدد رفراندوم و بازگشت به اتحادیه اروپا شدند!
#ایران_قوی
🔘این کانال یک اتاق تحلیلی و تبیینی است :
👇👇👇👇👇👇👇👇👇
https://eitaa.com/majmaehadianbasir