❎پایگاه نظامی ایران در تاجیکستان
در سفر سال گذشته دکتر رئیسی به دوشنبه و سفر متقابل امامعلی رحمان رئیس جمهور تاجیکستان به تهران که بعد از ۹ سال انجام شد فصل نوینی از روابط راهبردی بین ایران و این کشور فارسی زبان آغاز شد.
رهبر انقلاب که بدون تردید باید به تفکرات استراتژیک ایشان سر تعظیم فرود بیاوریم در دیدار با امامعلی رحمان گفت پهپاد ها عامل مهمی در امنیت کشورها هستند.
جای تامل است که چرا ایران بعد ازپایان ده ساله محدودیت خرید و فروش سلاح، اولین صادرات و کارخانه تسلیحات نظامی را در دوشنبه تاسیس کرد؟
یکی از مهم ترین عوامل برای جلوگیری از تهدیدها و مهار نفوذ روابط درهم تنیده و راهبردی کشورها باهم است.
تاجیکستان با داشتن ۱۲۰۰ کیلومتر مرز مشترک با افغانستان و مرزهای تنش زا با قرقیزستان با چالش های امنیتی و اطلاعاتی پیچیده ای از سوی ایالات متحده آمریکا در افغانستان و ترکیه در قرقیزستان روبه رو است.
آمریکایی ها در طرح آسیای مرکزی بزرگ عملیات پیچیده امنیتی را از افغانستان دنبال می کنند، آن ها برای جلوگیری از دستیابی چین روسیه و ایران به برنامه های خود در کریدور ابریشم افغانستان را مملو از گروه های تروریستی که از عراق،سوریه،لیبی و سایر کشورهای آسیای مرکزی در افغانستان تجمع دارند رها کردند این رهاشدگی برای ناامن سازی آسیای مرکزی صورت گرفته است.
گروه تروریستی جنگجویان بدخشان که از روابط بسیارمهمی با جماعت انصارالله تاجیکستان، جنبش اسلامی ترکستان شرقی(ایغورهای چین)جنبش اسلامی ازبکستان و امارت اسلامی قفقاز برخوردار هستند و به صورت هماهنگ درحال فعالیت ،تجمیع نیرو و کار رسانه ای و تبلیغاتی در کشورهای خود هستند همگی ابزارها و اجزاء یکی از برنامه های امنیتی ایالات متحده آمریکا برای برهم زدن آرامش در منطقه است.
خطرات برنامه جدید آمریکا و رژیم صهیونسیتی در آسیای مرکزی مورد تایید و پذیرش چین،روسیه و ایران قرار دارد و
تاجیکستان و ایران که بیشترین مرز مشترک با افغانستان را دارند کانون اصلی تهدیدها هستند.
امامعلی رحمان می داند که در شرایط امنیتی حاکم بر مرزهای مشترک با افغانستان و قرقیزستان که از قرار معلوم قرقیزها از حمایت پهپادی ترکیه برخوردار اند در کنار روسیه به شریک دیگری نظیر ایران که به امنیت و توازن در معادلات آسیای مرکزی کمک می کند نیاز دارد
تاسیس پایگاه ساخت پهپاد ابابیل ۲ در دوشنبه پاشنه آشیل دیپلماسی نظامی ایران در آسیای مرکزی و فراتر از آن خواهد بود که در کودتاه مدت روابط ایران و تاجیکستان را به سطح راهبردی رسانده است.
تاسیس این پایگاه بدون تردید با رضایت روس ها انجام شد روس ها برای مقابله با آمریکا چاره ای جز رضایت داشتن به افزایش نفوذ شرکای خود نظیر چین و ایران در آسیای مرکزی ندارند.
کارخانه پهپادی ایران در کنار پایگاه های نظامی روسیه در تاجیکستان از جمله پایگاه ۲۰۱ سیگنال مهمی به تهدیدهای امنیتی ایجاد شده آمریکا در افغانستان بوده است.
معادله ایران و تاجیکستان برای تامین امنیت مرزها از جمله برای سرکوب جنگجویان بدخشان در نوار مرزی تاجیکستان با ناراحتی طالبان روبهرو شد آن ها از اهرم فشار آب هیرمند استفاده کردند و روابط دو کشور را برای چند روزی به سطح بالایی از تنش رساندند و تاکنون به بهانه های مختلف به ایران آب نداده اند.
ناراحتی طالبان از ایران به این معناست که ایران بخوبی سیگنال خود از تاجیکستان را به آمریکایی ها رسانده و متوجه شدند که ابابیل معادله را تغییر داده است
#ایران_قوی
🔘این کانال یک اتاق تحلیلی و تبیینی است :
👇👇👇👇👇👇👇👇👇
https://eitaa.com/majmaehadianbasir