🔴
خصوصی فاسدتر از رانتی است
🔸 دبش شرکت خصوصی، موفق و بسیار خوشنام بود. چرا دست به فسادِ چند هزار میلیاردی زد؟ چون سود و طمع بر بخش خصوصی حکومت میکند. جلویشان را باز بگذارید آش را با جایش میخورند.
🔹 برای کودکان سایبری دوگانه ساختهاند که فساد مال رانتیها است نه خصوصیها! آگاهی در حدی که نمیدانند از بنز و فولکس واگن و اپل و ترامپ تا یوونتوس و برلوسکونی و... دنیا چه فسادهای حیرتآوری دیده.
🔸 شعورشان نمیرسد در ابعاد چند هزار میلیاردی اصلا چیزی به اسم خصوصی نداریم. چه کسی و از کجا میتواند اینقدر ثروت جمع کند؟ نفس چنین انباشتها رانتی و از بیخ و بن نتیجه امتیازهای دولت است.
🔹 خصوصیسازی دو مرحله دارد: از مالکیت عمومی به رانتیها (نیمهمتصل به نظام) و از رانتیها به کاملا آزاد (متصل به قطب سرمایهداری، آمریکا). کسی که این را نفهمد هنوز چیزی از اقتصادِ سیاسی نمیداند.
🔸 مهمترین حامی خصوصیسازی شرکتهای رانتیاند. همانها که از مقررات دولتی سودهای کلان بردهاند. صنایع رانتی مثل فولاد با رسانههایشان امثال غنینژاد و نیلی را تبدیل به چهره میکنند، نه مخالفان را!
🔹 سران نظام احتمالا گمان کردند اگر اقتصاد را واگذار کنند طبقه ثروتمند و حامی انقلاب شکل میگیرد. نتیجه شد پدیدههای مثل مرعشی یا سلاحورزی که مطابق با منافع بازار جهانی (متحد با آمریکا) عمل میکنند.
🔸 مخالفان رانت فقط آنها هستند که این روند را از اساس نقد کنند نه از وسط! کسانی که دوگانه «رانتی بد - خصوصی خوب» ساختهاند کشور را از چاله به چاه میفرستند، بارشان را هم میبندند و از ایران میروند.
✍دانشطلب
🔻به مکشوفات بپیوندید
https://eitaa.com/joinchat/2471821559C0d3be59a31