دیوار دوجداره تایید هست یا خیر؟
این دیوار دو جداره مورد تایید گروه آویژه هستش.
در مورد دیوار دو جداره این ایراد گرفته میشود که در زلزله کرمانشاه دیوارها از وسط چاک خورده و پایین ریخته است.
اما اگر دو طرف دیوار به یکدیگر دوخته بشود چی؟
در اینجا شما می بینید با یک میلگرد بستر دیوارها به هم دوخته شده است.
قدیم جزییات بدین صورت ترسیم می شد:
یک رج اول را دیوار 20 کار می کردند. همچنین ردیف اول و آخر دیوار را 20 کار می کردند و بین آنها دو دیوار 8 سانت با 4 سانت یونولیت فشرده در وسط کار می شد. هر 50 سانت هم یک میلگرد z شکل یا دارای بست در سمت دو دیوار قرار داده می شد تا دو دیوار به یکدیگر دوخت و دوز شوند.
ما در عسلویه (سایت الفین نهم- آریاساسول- ساختمانهای غیر صنعتی) این مورد را اجرا کردیم و جزییات مورد تایید ژآپنی ها هم مبنای طراحی دیوارهای دو جداره بود.
گویا جدیدا سر کنترلر نظام مهندسی به دیوار دو جداره عایق از وسط ایراد گرفته که البته علت آن مشخص نشده ولی احتمالا عبرتهای زلزله کرمانشاه بوده است.
احتمالا این ایراد تا زمان مشخص شدن جزییات جدیدی که چنین مشکلی را نداشته ابشد ادامه خواهد یافت.
اما دیوار دو جداره عایق مرکزی (عایق از وسط) یک حسن دارد و آن انطباق بیشتر با فرهنگ ساخت و ساخت ایرانی است و مشکلات عایق از خارج و داخل را ندارد.
مشکل عایق از خارج اینست که با سنگ دوغابی هماهنگ نیست و اگر روی عایق مستقیما با یک لایه رابیتس و بدون شاسی کشی و سازه مجزا عایق انچام شود، قطعا سنگ دوغابی فرو خواهد ریخت (بخاطر اختلاف 7 برایری ضریب انبساط)
مشکل عایق از داخل کمتر است.... (ادامه در پست بعدی)