سردار شهید عباس یوسفی نژاد 🌹
شهید عباس(فرزاد) یوسفی نژاد متولد سال 1342 در محله بازارچه منجمی لاهیجان به دنیا آمد و در خرداد سال 1364 در لبنان به شهادت رسید. پیکر ایشان به ایران منتقل شد و در گلزار شهدای لاهیجان مدفون شد.
عباس یوسفی نژاد از شهدایی است که بر اثر غفلت مسئولان و حتی دوستان نزدیکش آنطور که باید به مردم استان گیلان معرفی نشده و حتی مردم زادگاهش از ایشان شناخت کافی ندارند.
تصمیم گرفتم چند خطی از خاطراتم با این دوست شهید را در معرض دید خوانندگان محترم بگذارم تا شاید کار کوچکی برای ادای دین و معرفی او صورت گرفته باشد.مهمترین موضوعی که درباره ویژگی های برجسته شخصیتی این شهید می توان گفت جسارت و شجاعت همراه با ایمان بالای او بود که از این جهت در میان هم رزمان و دوستان خود نمره بالایی داشت.
اینجانب شهید عباس یوسفی نژاد را از دوران کودکی می شناختم. اما رفاقت و صمیمیت ما از سال های اولیه انقلاب اسلامی خصوصا از زمان عضویت در بسیج و هسته مقاومت خمیر کلایه(پایگاه مقاومت شهید پژوم) آغاز شد. [در میان دوستان نزدیکترین فرد به او شهید غلامعلی صابری بود که درباره او مطالبی جداگانه نوشته و در وبلاگ قرار دادم.]
اوایل انقلاب وقتی که ایشان در دبیرستان تحصیل می کرد مصادف بود با جولان گروهک های ضد انقلاب همچون چریک های فدایی خلق و مجاهدین خلق که در شرایط اوایل انقلاب آزادانه فعالیت می کردند. بارها دیدم که شهید عباس یوسفی نژاد با تبحر و تسلط خاصی با اعضای باسواد این گروهک ها مناظره و به اصطلاح آن موقع بحث آزاد می کند و آن ها را با منطق و استدلال قوی محکوم می نماید در حالی که ده ها نفر از اهالی شهر یا مردم محله مشغول تماشای مباحث وی با اعضای گروهک ها هستند.
عباس اهل مطالعه بود و به موضوعات روز به ویژه مسایل سیاسی اشراف خوبی داشت. از شخصیت هایی که در انقلابی شدن شهید عباس یوسفی نژادتاثیر بسزایی داشت، شهید مظلوم گیلان حاج شیخ ابوالحسن کریمی فرماندار لاهیجان و دادستان انقلاب اسلامی استان گیلان بود.عباس یوسفی نژاد به دلیل حضور در جلسات مذهبی و سخنرانی های انقلابی شهید ابوالحسن کریمی و نیز دوستی باتعدادی از فعالان مذهبی و سیاسی خصوصا اعضای عضو حزب جمهوری اسلامی لاهیجان و همچنین معلومات شخصی از راه مطالعه کتب و نشریات، از عباس یوسفی نژاد شخصیتی آگاه و مطلع در زمینه های سیاسی، مذهبی و انقلابی ساخته بود.
بعد از آنکه گروهک های ضد انقلاب وارد فاز تروریستی و آدم کشی شده و خط مشی براندازی و سرنگونی نظام نوپای جمهوری اسلامی را در دستور کار خود قرار دادند و با راه اندازی غائله های مختلف به آشوب های خیابانی خصوصا در شهر های شمالی و شهر لاهیجان روی آوردند، شهید یوسفی نژاد با نیت مقابله با این گروهک ها و دفاع از انقلاب اسلامی وارد بسیج می شود و با افتتاح اولین هسته مقاومت در استان گیلان[پایگاه مقاومت خمیرکلایه(شهید پژوم)] تقریبا در یک زمان به همراه جمعی از دوستان و اینجانب به فعالیت می پردازد.
در این زمان به سبب عضویت و فعالیت های شبانه روزی در بسیج و انجام ماموریت های مختلف دوستی و صمیمیت ما بیشتر شد. همه ما شاهد بودیم که ایشان در این دوران در راه خدمت سر از پا نمی شناخت و با تمام وجود برای ایجاد امنیت شهر و دفع شرارت گروهک ها تلاش می کرد.
عباس یوسفی نژاد کسی نیست که بتوان راجع به او کلیشه ای و تبلیغی حرف زدو اصولا نوشتن درباره او آسان نیست.عباس یک دنیا شور، امید و تلاش ،فداکاری و شجاعت و ایمان در خود داشت.
همانطور که قبلا هم اشاره کردم در ابتدای انقلاب با توجه به تسلط گروهک های ضد انقلاب و وضعیت تبلیغی و فرهنگی که به واسطه سال های حضور در منطقه ایجاد کرده بودند، برای اهالی شهر پیوستن به انقلاب اسلامی و دفاع از آرمان های انقلاب اسلامی و نهضت امام خمینی کار ساده ای نبود.زیرا بسیاری از مردم شهر به نحوی تحت تاثیر القائات این گروهک ها قرار داشتند. در دوران غربت حزب الله تعداد کمی از افراد بودند که تمام قد به دفاع از انقلاب مبادرت می کردند.
عباس یوسفی نژاد اهل شهر لاهیجان و از خاندان شناخته شده شهر بود و لذا به طور طبیعی فعالیت های انقلابی این خانواده به ویژه عباس و برادر کوچکتر ایشان آقای اکبر یوسفی نژاد موجب بروز اتی برای آن ها می شد و مورد طعنه ها و ملامت های مخالفین قرار می گرفتند. البته این خانواده باکی از ملامت ها و سرزنش ها نداشتند و هیچ خدشه ای در راه و خط مستقیم آن ها ایجاد نمی کرد.
عباس یوسفی نژاد از آن دوران در جریان نهضت و پس از پیروزی همواره یکی از فعالان انقلابی شهر لاهیجان بود و حقا و انصافا به قدر سهم و توانایی خود همانند دیگر انقلابیون و شخصیت های منطقه در تمامی عرصه ها تظاهرات علیه نظام ستمشاهی و پس از پیروزی انقلاب در جلسات مذهبی و انقلابی و فعالیت های جهاد سازندگی و در نهایت با وقوع قیام مسلحانه ضد انقلاب و نیز و