#شرح_دروس_معرفت_نفس
#استاد_صمدی_آملی
7️⃣4⃣
🔅👈 من و ما عزیزان خیلی
#عطش داریم و دلمان می خواهد که به ما
#حقایق را بدهند، اما تا ظرفیتمان را درست نکنیم و تکمیل نکنیم، چه بسا گاه گوشه هائی از آن حقایق را نشان بدهند و بعد بگوئیم ای خدا نمی خواهیم که جان دارد به لب می آید! این حال را
#موسوی مشرب می فرمایند؛ جنابِ موسای کلیم همینطور شد، منتها خیلی بالا بالاها را می خواست، «ربِّ أرِنی أنظُرُ اِلیک»، خداوند فرمود: «فلمّا تَجَلّی ربُّهُ لِلجَبلِ فَجَعَلَهُ دَکّاً وَ خَرَّ مُوسی صَعِقاً»، این که بی تابی دست می دهد و مدهوش و بیهوش می شود و از خودش اراده اش سلب می شود و می افتد و شاید روزها بیفتد.
🔅👈 حالا این «وَ خَرَّ مُوسی صَعِقاً» که مدهوش شد و افتاد و از خودش هیچ اراده ای ندارد، حالا همین حال اگر دو روز طول کشید، حضرت موسی در این دو روز نماز خواند یا نه؟
🔅👈 «فَلَمّا تَجَلّی ربُّهُ لِلْجَبَلِ فَجَعَلَهُ دَکّاً»، «دَکّ»، خرد کردن است، کوه وقتی خُرد می شود و می ریزد می گوییم کوه، دکّاً دَکّا، که الان اصطلاح برای مردم شد که اگر کسی یک روزی یال و کوپالی داشت و سر و صدا می کرد و حالا افتاده و مریض شده است، می گویند برای این شخص دکّاَ دکّا شده است، یعنی شخصی که روزی خودش را کوه می پنداشت و الان خُرد و متلاشی شده است.
🔅👈 کوهِ دماوند اگر یک لحظه خُرد شود و فرو ریزد نه اینکه سالیانی بولدوزر بایستد و نرمش کند، بلکه در یک لحظه یکدفعه له شود و بریزد، این را عرب دکّا می گوید، یعنی خرد شده است.
____________________________
📔 شرح کتاب معرفت نفس
👤شارح استاد صمدی آملی
http://eitaa.com/joinchat/1795031071C84daa31f54