🔸🔹🔶🔹🔸
⬅️سلسله سخنرانی های
📖علــوم قــرآنی
🔔قسمت شانزدهم
(برگرفته از فایل شماره 3)
☝️اینکه بعضی ها می گویند یک نزول دفعی داریم یک نزول تدریجی، آقای هادی معرفت و بعضی علما این را قبول ندارند، می گویند نه چنین چیزی نیست.
حوادثی که رخ نداده چطور ممکن است قرآن آیاتش را بیاورد‼️
📚بعد ایشان دلایل دیگر هم می آورد، حتی نظر ابن شهر آشوب را می آورد می گوید ماه رمضان قرآن نزولش آغاز شد نه یکجا. بعد می گوید این القرآنی هم که در قرآن آمده القرآن را نازل کردیم این (الف و لام) عموم نیست. (الف و لام) جنس است، یعنی مقداری از قرآن را ما نازل کردیم.
📝شیخ مفید همین نظریه را دارد و می گوید مقداری از قرآن در شب قدر نازل شد نه همه قرآن. آن شب قدری که بعضی ها فکر می کنند یک مرتبه قرآن نازل شد، نه.. نه.. مقداری نازل شد. البته علمایی هم هستند مثل👈 شیخ صدوق، مثل علامه مجلسی می گویند نه همه قرآن یکجا در آن شب قدر بر پیامبر نازل شد. ولی خُب آقای معرفت و بعضی علمای دیگر این را قبول ندارند.
💭بعضی ها هـم می گویند قـرآن به صورت یکجا در شب قدر به آسمان چهارم و بیت المعمور نازل شد بعد از آن به تدریج به قلب پیامبر نازل می شد، که در این مورد هم باز آقای معرفت می گوید دلیل خاصی و مستند خاصی برای اینکه این قضیه را اثبات کنیم نداریم. بعضی ها هم می گویند مراد از این بیت المعمور قلب پیامبر❤️ هست که باز هم هیچ دلیل مستندی برای آن نیست.
🗣شیخ مفید می گوید این روایاتی که بعضی ها استناد کردند که قرآن یک مرتبه در شب قدر همه ی آن بر پیامبر نازل شد، این خبر واحده و قابل استناد نیست.
⚠️بعد قرآن حادث است نه قدیم
یعنی به وجود آمده شده است. اگر شما بگویید قرآن قدیم بود و همه قرآن از قبل آماده بود اینکه اشتباه است خلاف قول شیعه است.❌ سید مرتضی علم الهدی آن عالم بزرگ کلامی شیعه می گوید نه قرآن به تدریج نازل شده بعضی سوره ها مکی اند، بعضی ها مدنی اند.
📖در بعضی آیات ما داریم مثلا در بحث نوعی طلاق ظِهار که در زمان جاهلیت بود از پیامبر سوال کردند پیامبر تأمل کردند سکوت کردند گفت هنوز چیزی از قرآن بر من در این زمینه نازل نشده بخواهم جواب بدهم. خود این دلیل است،
👌اگر از قبل قرآن نازل شده بود باید نزد پیامبر جواب این سوال موجود بوده باشد! گفت چیزی از وحی بر من نازل نشده منتظر وحی هستم که بیاید و جواب این قضیه را برای شما بدهد.
💢بعد هم که گفتیم خود کفـار ایراد گرفتند «وَقَالَ الَّذِينَ كَفَرُوا لَوْلَا نُزِّلَ عَلَيْهِ الْقُرْآنُ جُمْلَةً وَاحِدَةً» و کسانی که کافر شدند گفتند چرا قرآن بر او یکجا نازل نشد؟ خود آیه قرآن دیگر صراحتا واضح گفته که قرآن یکجا بر پیامبر نازل نشد.
📍ادامه دارد ..
🎤استاد احسان عبادی
#متن_علوم_قرآنی 16
#لطفا_معرف_کانال_باشید
🔸🔹🔶🔹🔸
==============
@marefatemahdavi
@arshiv_link313