📌نباید اجازه داد از بحران مشروعیت به مشروعیت بحرانی برسیم
🔹در هر نظام سیاسی بحران مشروعیت از بحران جنگ هم به مراتب بدتر است. با مشروعیت میتوان جنگ را اداره کرد و در آن پیروز شد، اما با جنگ هم نمیشود مشروعیت ایجاد کرد.
🔹سالهای سال طول میکشد تا یک شخص بتواند سرمایه اجتماعی لازم را برای حضور در عرصههای مهم سیاسی پیدا کند. گاهی تنها با یک اشتباه کل سرمایه اجتماعی یک کاندیدا بر باد میرود. حتی بدتر از آن گاهی با یک تپق زدن، کاندیداها در شرایط بسیار سختی قرار میگیرند.
🔹در محیط بی اعتمادی گسترده به سیاسیون، کسب اعتماد عمومی بسیار دشوار است و کاندیداها همه متهم هستند حتی اگر خلافش ثابت شود.
🔹احراز صلاحیت از شورای نگهبان هر سال و هر دوره مشکلتر میشود. تقریبا تا هفت نسل یک کاندیدا پالایش میشود و غرضورزیها در ارائه اطلاعات درست، هر روز بیشتر میشود. خصوصا اگر کاندیدایی ظرفیت پیروزی در انتخابات را داشته باشد.
🔹در چنین شرایطی کاندیداها با همهی داشتههای علمی ،اقتصادی و اجتماعی خود وارد عرصه انتخابات میشوند. آن هم برای یک هدف متعالی؛ یعنی پیشرفت سیاسی و قانونگذاری.
🔹بدون شک اگر کاندیداهای موجهی با پشتوانههای لازم شرکت نکنند، سطح مشارکت عمومی کاهش خواهد یافت. گاهی کارنامه مسئولان قبلی به رزومه شما الصاق میشود و رهایی از آن عملا غیر ممکن است.
🔹اما نخبگان سیاسی می آیند که با تمام مشکلات موجود از بحران مشروعیت جلوگیری کنند و سرمایههای اجتماعی خود را برای نظام سیاسی کشورشان خرج کنند. در نهایت هم عده زیادی با هزینههای فراوان، دستشان از کرسیهای مجالس و شوراها کوتاه میماند و تمام پسانداز آنها، به پای مشروعیت بخشی به آرمانها، خرج میشود. این در حالی است که شرایط افراد عادی در مقابله با چهرههای شناخته شده، هر چند برنامههای بسیار بهتری هم داشته باشند، سختتر است. دایره بستهی قدرت هم مزید بر علت است.
هزینههای انتخابات بسیار کمرشکن است و سالها خانواده کاندیداها را تحت فشار اقتصادی قرار م دهد.
🔹اما با همهی این مسائل و مشکلات نخبگانی که تلاش میکنند مشروعیت خود را خرج مشروعیت سیستم کنند، نباید بعد از انتخابات با آنها به بدترین شکل ممکن با پرونده سازی تسویه حساب کرد.
🔹در یک رویه زشت و غیر انسانی در دولت قبل، برخی از کاندیداها با سندسازی و پروندهسازی مواجه شدند و مشکلات زیادی برای آنها و خانوادههایشان از سوی برندگان انتخابات و دستگاههای امنیتی ایجاد شد.چرا باید حراستها بعد از انتخابات اقدام به سفارشگیری علیه کاندیداها کنند؟
🔹ما از وزیر محترم اطلاعات خواستاریم کارگروهی به منظور رسیدگی به این پروندهسازیها در دولت قبل تشکیل شود و حقوق قانونی کاندیداها اعاده شود.
اگر این رویه ادامه پیدا کند، کاندیداها هم دیگر رغبتی برای حضور در انتخابات نخواهند داشت.
🔹متاسفانه این تشکیلات علیه کاندیداها آنقدر قوی عمل کرده است، که آسیب دیدگان، دستشان به هیچ کجا بند نیست و حتی قادر نیستند از محاکم، رای بگیرند.
🔹دشمنان برای ایجاد بحران مشروعیت در سایه مشکلات داخلی و خارجی، از هر اقدامی فروگذار نکردهاند و همراهی برخی نهادهای حکومتی با این جریان آشکارا ضدیت با نظام است که به آن رسیدگی نشده است. و گاهی هم در ازای اقدامات غیر قانونی پاداش گرفتهاند و در سیستم رشد خیره کننده داشتهاند. در صورتی که باید محاکمه میشدند.
چرا که پروندهسازی برای کاندیداها با وجود تاکیدات مکرر بر «حضور حداکثری مردم» بخشی از پروژه ایجاد بحران مشروعیت در کشور است.
✍️مجید گودرزی
💠 کانال واحد سیاسی مؤسسه مصاف (نجوا)
🔗 تلگرام | اینستاگرام | توئیتر | ایتا | نجوای تسلیحات | نجوای عربی | englishnajva
💠
@masaf_najva