🗞آنچه در روزنامه "جروزالم پست" چاپ اسرائیل(سرزمین های اشغالی) میخوانید👇
📌 فهم واقعیت در عصر تغییرات چشمگیر اطلاعاتی: دور انداختن واژه "بازدارندگی"
💢جنگ و اطلاعات نظامی دائما در حال تغییر هستند. همزمان با تحول آنها، اسرائیل و جامعه اطلاعاتی آن چگونه باید در مورد تاکتیکها و اهداف خود بازنگری کنند؟
💢ایتای برون (Itai Brun)، رئیس سابق واحد تحلیل اطلاعاتی ارتش اسرائیل در مصاحبه با جروزالم پست، تنگناهای این سوال را بررسی کرده و در ارتباط با کتاب خود با نام "تحلیل اطلاعاتی: فهم واقعیت در عصر تغییرات چشمگیر" سخن گفته است.
💢کتاب برون در ارتباط با تحلیل اطلاعاتی است: فرایندی که در آن اطلاعات و دانش در مورد دشمن و محیط، کسب میشود و توسعه مییابد تا در خدمت تصمیمگیری در حوزههای مختلف طراحی سیاستگذاری و برنامهریزی عملیاتی باشد.
💢برون که از سال 2011 تا 2015، رئیس واحد تحلیل اطلاعاتی ارتش اسرائیل بوده است در همکاری با "مرکز یادبود اطلاعات و میراث اسرائیل" تلاش میکند تا در طیفی از مناظرات این حوزه، حد وسطی را بین تحقیقات کلاسیک اطلاعاتی و رویکردهای پست مدرن به این حوزه بیابد.
💢برون حامی بهکارگیری روشهای اطلاعاتی غیر سنتی نظیر ارائه پارادایم های (الگوها) فرضی/ نظری و سپس یافتن شواهدی برای پشتیبانی از آنهاست. هدف از چنین رویکردی، اجتناب از تفکر گروهی است تا مرز بین واقعیت و فریب روشن و از غافلگیریها پرهیز شود.
💢 این رویکردهای نظری چه تأثیری بر جمعآوری اطلاعات و تحلیل اطلاعاتی دارند و چه کمکی به اهداف جنگ و صلح اسرائیل میکنند؟
💢 برون توضیح میدهد که اسرائیل درگیر چالشهای "نامرئی" بودن دشمن است. اگر پیش از این، استقرار تانک و نیروهای دشمنان اسرائیل قابل رصد بود، اکنون حماس و حزب الله به طور مخفیانهای از طریق تونلها حمله میکنند یا راکتهایی را تحت پوشش تاسیسات غیر نظامی شلیک میکنند.
💢 برون دو روش راهاندازی جنگ را توصیف میکند: فرسایش و رزمایش.
💢 در حالی که ارتش اسرائیل همیشه در رزمایش جنگی، با بهکارگیری خلاقیت و سرعت برای نابودی دشمنانش، بی نظیر بوده است، اکنون به سمت رویکردی ترکیبی از قابلیت رزمایش و فرسایش، حرکت کرده است.
💢 برون مینویسد که ارتش هنوز هم مفهوم رزمایش جنگی را برای مکانیابی و تخریب داراییهای حماس به کار میگیرد اما همچنین در حال صرف منابع عظیمی در شیوه تفکر جنگ فرسایشی است تا به طور سیستماتیک، قابلیتهای راهاندازی جنگ حماس را شناسایی کند و از بین ببرد.
💢 برون معتقد است حمله به یک راکت انداز ممکن است یک تاثیر قابل توجه نظامی را بر جای بگذارد اما نابودی خدمه راکت انداز، به طور فزایندهای توجیه ادامه جنگ را برای حماس دشوارتر میسازد. وی ضربه سخت اسرائیل به حزب الله در سال 2006 و نیز حماس در سال 2014 را به عنوان مثال ذکر میکند.
💢 در این معنا، نوآوری پیشنهادی برون، دور انداختن کامل واژه "بازدارندگی" است؛ از نظر او این مفهوم مربوط به دوران جنگ سرد است که یا بازدارندگی مطلق وجود دارد یا هیچ نوع بازدارندگی. او در عوض پیشنهاد میدهد که بر متقاعد ساختن دشمن به تبعیت از سطحی از آرامش نسبی، تمرکز شود.
💢 در نهایت، برون معتقد است اطلاعات باید به این سوال پاسخ دهد که چه فشاری لازم است تا بتوان دشمن را مجاب به خاتمه دادن نبرد کرد؟
💢 برون از پرداختن به این مسئله که در فهم دیدگاههای حماس در مورد خاتمه دادن به جنگ، تاکتیکهای سایبری مورد ترجیح هستند یا جاسوسهای کلاسیک، اجتناب کرد. در عوض، او گفت ضروری است که هم ابزارهای کلاسیک و هم ابزارهای مدرن در دستان یک تحلیلگر با تجربه و ماهر باشد تا بتواند تفکر رهبران حماس را فهم کند.
💢 طبق نظر برون، اطلاعات نمیتواند تمام ابهامها را برطرف کند و اغلب در گذشته برداشت اشتباه از دشمنان داشته است. در این زمینه، گرچه رویکرد علمیترِ "پیشنهاد دادن و آزمودن فرضها و تئوریها علیه واقعیت موجود" نیز نمیتواند تمام ابهامات را از بین ببرد اما میتواند آنها را کاهش دهد و از غافلگیر شدنِ ناشی از تفکر گروهی اجتناب کند.
#آن_سوی_مرزها
@najva_net