💠روز خود را با
#یک_جرعه_نور آغاز کنیم
تفسیر مختصر سوره مبارکه یونس. آیه ۱۰۷
🔹نكتهها:
اينكه در برطرف كردن ضرر، تعبير «إِلاّٰ هُوَ» آمده، امّا در برطرف كردن خير نيامده، به خاطر آن است كه خداوند ضررى را كه به انسان برسد برطرف مىكند، امّا فضلى را كه به انسان برسد او بر نمىدارد، مگر آنكه اعمال ما آن را تغيير دهد.
چنانكه در قرآن آمده است: «إِنَّ اَللّٰهَ لاٰ يُغَيِّرُ مٰا بِقَوْمٍ حَتّٰى يُغَيِّرُوا مٰا بِأَنْفُسِهِمْ» يعنى تغيير نعمت، بستگى به عملكرد خود انسان دارد.
🔹پيامها:
۱. خير و شرّ تنها به دست خداست. «إِنْ يَمْسَسْكَ اَللّٰهُ بِضُرٍّ ، يُرِدْكَ بِخَيْرٍ»
۲. هر تلخى و ضررى شرّ نيست، گاهى حوادث تلخ براى بيدارى فطرت يا آزمودن انسان است. «بِضُرٍّ» و نه «بَشِّرِ»
۳. مقصود خدا، خير رساندن است. ازاينرو در مورد خير، «يُرِدْكَ» و اراده به كار رفته و در ضرر، تعبير «يَمْسَسْكَ» آمده است.
۴. خيرى كه به انسان مىرسد، فضل الهى است، نه استحقاق انسان. «لِفَضْلِهِ»
۵. خواست خدا، براساس حكمت است و مشيّتهاى او در كنار حكيم بودن او معنى مىشود. «يُصِيبُ بِهِ مَنْ يَشٰاءُ»
┄┅═☫ همیشه با خبر، با ما ☫═┅┄
@mashad_ma