✅ فناوری روایتسازی؛ تبدیل انسان بیتفاوت به معترض
🔻 یادداشتی از دکتر مصطفی غفاری، عضو شورای علمی گروه مطالعات انقلاب اسلامی:
🔹 یکی دیگر از سازوکارهای اساسی در مسأله تبدیلسازی انسان بیتفاوت به معترض، استفاده درست و مناسب از «زمان» است. ما با دو نوع پدیده مواجه هستیم. اول آنکه خارج از اراده ما به وقوع میپیوندد و ما شاید بتوانیم از آن استفاده کنیم؛ یعنی accident. رخداد دیگر آنکه ما خود آن را خلق میکنیم و میسازیم؛ یعنی event. جنبشها سعی میکنند هیچ نوع اتفاقی را از دست ندهند.
🔹 هرچند آن پدیده خارج از اراده جنبش باشد، تلاش میکنند آن را هم مدنظر داشته و از آن بهرهمند شوند. مثلاً حادثه متروپل آبادان را نماد بیعرضگی و فسادی میدانند که در حال اعتراض به آن هستند و با وجود اینکه این حادثه، قبل از ماجرای مهسا امینی بوده، از آن در راستای راهبری اهداف خود استفاده میکنند.
🔹 مسئولان امنیتی اعتقاد دارند واقعه زندان اوین یک رخداد و از پیش تعیینشده بود و تلاش شد از آن در جهت پیشبرد اهداف استفاده شود. در مواردی دیدهایم از درگیریهای قومیتی که بین دو خانواده به وجود آمده هم استفاده ابزاری شده تا به فرآیند کشتهسازی خود اضافه کنند و از نظام اعتبارزدایی شود. بنابراین از هیچ رخداد و مسألهای چشمپوشی نمیکنند. هم رخداد را میسازند و هم از رخدادها بهرهبرداری میکنند و این موضوع در روایتها نقش کلیدی دارد.
📝 متن کامل:
http://ihkn.ir/?p=34858
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#فرهنگ
#یادداشت
#تهران
🔳 با
#مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔
@meftahandishe_com