💯 احکام رعایت یا عدم رعایت شروط ضمن قرارداد توسط «تهیه کننده»
📌 حجتالاسلام والمسلمین عباس رفعتی نائینی در درس خارج «فقه رسانه»:
🔹 تهیه کننده باید به شروط ضمن قرارداد پایبند باشد و اگر بخواهد مقداری از بودجه را از بخشی کسر و به بخش دیگر اضافه کند باید رضایت و تأیید صاحب قرارداد را داشته باشد و در غیر این صورت مجاز به این کار نیست.
🔹 در صورتی که تهیه کننده از بودجه انحراف پیدا کند قرارداد باطل نمیشود، اما به مقداری که به شروط قرارداد عمل نکرد، ضمان دارد و ضامن قسمتی است که به اندازه قرارداد پول پرداخت نکرده و باید آن بخش را تأمین کند.
🔹 تخلف از شروط ضمن قرارداد حرمت وضعی دارد و اگر عمل تهیه کننده مصداق «اکل مال» باشد، حرمت تکلیفیه دارد، اما در فرض مسأله مذکور تهیه کننده قصد «اکل مال» را ندارد، بلکه میخواهد نقصان یک بخش را با بودجه بخش دیگر جبران کند.
🔹 در صورتی که مبالغ و پرداختها در قرارداد قید نشده باشد، تهیه کننده میتواند نقصان بخشهای دیگر را به صلاحدید خود از بودجه سایر بخشها کسر کند و اشکالی ندارد.
🔹 تهیه کننده میتواند با اسامی صوری حقوق دریافت کند یا خیر؟ پاسخ آن است که در فرض مذکور تهیه کننده مجاز به انجام چنین کاری نیست، اما اگر قرارداد مطلق و بدون قید بسته شده باشد تهیه کننده میتواند برای نویسندگی و سایر کارهایی که انجام میدهد حقوق دریافت کند.
📖 متن کامل در:
🌐 http://meftaah.com/?p=14332
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ
#جامعه_و_فرهنگ
#درس_خارج
#قم
🔳 با #مفتاح همراه باشید
🆔 @meftaah_com