🔵*اقتدار اقتصادی در راه است*
وقتی بجای گرایش به غرب توجه به سایر فرصتها، در دستور کار مدیران در دولت جدید قرار میگیرد، اتفاقات خوب آرام آرام شروع میشود.
اتفاقاتی که آثار مبارک آنها تا دو سه سال آینده در اقتصاد ایران نمایان خواهد شد.
اینها نمونههایی از همین اتفاقات هستند که شاید خبرهای کوتاهی از آنها شنیده باشید اما اکنون عمیق تر با آنها آشنا شوید :
با درخواست ایران و پذیرش دائمی شدن عضویت ایران در پیمان شانگهای، کشورهای آسیای میانه و قفقاز، روسیه، هند و چین، درحال قرار گرفتن در بهترین سطح مبادلات تجاری نسبت به ایران هستند. بدین ترتیب عملا اقتصاد ایران وارد یک فاز استحکام بخشی خواهد شد و به مرور تبدیل به یک اقتصاد قدرتمند غیرقابل تحریم خواهد شد. چرا که ایران یکی از اعضای دائم سازمانی شده که ۲ عضو آن یعنی چین و هند از قدرتهای برتر اقتصادی دنیا، ۲ عضو آن یعنی چین و روسیه عضو دائم شورای امنیت و دارای حق وتو و ۴ عضو آن یعنی چین، روسیه، هند و پاکستان از قدرتهای اتمی هستند و با اختصاص ۳۵درصد خشکی زمین و ۴۲ درصد جمعیت جهان، بیشترین تولیدکننده و مصرف کننده انرژی در جهان محسوب میشوند و این عضویت طبعا جایگاه اقتصادی ایران را ارتقاء ویژهای خواهد داد.
در لینک زیر میتوانید در دو دقیقه تحلیل جالب کارشناس ترکیهای را از عضویت ایران در این پیمان ببینید:
https://eftekhar1357.ir/?p=3675
عضویت ایران در بریکس :
بریکس نام گروهی اقتصادی به رهبری قدرتهای نوظهور اقتصادی جهان است، و از به هم پیوستن حروف اول نام کشورهای برزیل، روسیه، هند، چین و آفریقای جنوبی تشکیل شده.
بریکس یک ائتلاف قدرتمند فراقارهای بدون حضور کشورهای متخاصم اروپایی و آمریکاست که صدایی قوی در مجامع اقتصادی جهانی خواهد داشت. کشورهای عضو بریکس نیمی از جمعیت جهان را در خود جا دادهاند و ۲۵ درصد از اقتصاد دنیا را در اختیار دارند. یکی از مهمترین رویکردهای اعضای بریکس این است که حامی کشورهای در حال توسعه و برقرار کننده تعادل و عدالت اقتصادی در مقابله با نظام پولی و بانکی غربی هستند.
بدین ترتیب یکی از دستور کارهای گروه بریکس را میتوان رقابت با نظام اقتصادی تحریم محور و یکجانبه گرای غربی دانست که کل مناسبات جهانی را در بر گرفته است.
در لینک زیر ببینید تحلیل شبکهی تلویزیونی کره را از عضویت ایران در بریکس:
https://eftekhar1357.ir/?p=3678
جمهوری اسلامی ایران وارد یک قرارداد سوآپ گازی با کشورهای آذربایجان و ترکمنستان شد که طبق آن، سالانه تا ۲ میلیارد مترمکعب گاز از ترکمنستان به آذربایجان از مسیر خاک ایران منتقل میشود. ایران در این قرارداد فقط مسیر عبور خط لوله را در اختیار دو کشور قرار میدهد اما در ازای آن گاز مورد نیاز ۵ استان خود را بعنوان حق انتقال گاز، از این شبکه برداشت خواهد کرد.
یک مسیر جدید و مهم ترانزیتی بین امارات و ایران و ترکیه ایجاد گردیده و از این پس امارات برای ترانزیت کالا به اروپا از این مسیر استفاده خواهد کرد. در قرنهای گذشته این موقعیت و عبور کالاهای تجاری کشورها از ایران موجب قدرت آفرینی برای کشور بود، اما در دهههای گذشته این نقش روز به روز کمرنگتر شد. در زمان حاضر مجدداً در راستای سیاستهای جدید اقتصادی، احیای ترانزیت ایران مورد توجه واقع شده و فرصت بازیابی اثرگذاری اقتصادی-راهبردی کشور در اقتصاد جهانی در حال احیاست.
همچنین اقدامات ویژهای جهت راه اندازی کریدور ریلی شمال به جنوب و شرق به غرب در دست انجام است که بسیار در رونق اقتصاد و مناطق آزاد موثر بوده و پس از راه اندازی آنها، ایران تبدیل به مسیر تجاری مهم جهانی میشود که دیگر قابل تحریم نیست.
در راستای سیاستهای جدید منطقهای ایران و طی توافقات اخیر تجاری ایران با آذربایجان، این کشور به طرف تجاری خوبی برای ایران تبدیل شد و کشوری که اسرائیل همهی توانش را گذاشت تا علیه ایران بشوراند، امروز ایران را یک شریک تجاری مهم برای خود میبینید.
در ریل گذاری جدید اقتصادی، کشت فراسرزمینی که شیوهی بسیار جدیدی در مناسبات اقتصادی جهانی است، مورد توجه دولت جدید قرار گرفته و ایران یک میلیون هکتار از زمینهای حاصلخیز ونزوئلا و همچنین صدهزار هکتار از اراضی کشاورزی روسیه را در اختیار گرفته تا در آن اقدام به کشت محصولات کشاورزی مورد نیاز خود کند و بدین ترتیب نیازهای مهم کشور را تامین کند. این دو کشور از نظر منابع آبی محدودیتی ندارند و بدین ترتیب راه حلی نوین برای مقابله با برخی چالش های مهم اقتصادی فراهم شده.
اینها بخشی از اتفاقات مهم اقتصادی هستند که با تغییر ریل اقتصادی کشور حاصل گردیده و اثرات مبارک آنها به مرور در سالهای آینده نمایان خواهد شد.
*انشاءالله همه خواهند دید ایران علاوه بر اقتدار نظامی فعلی، به یکی از کشورهای مقتدر جهان از جهت اقتصادی تبدیل خواهد شد