🔴 به بهانه اظهارات بایدن پیرامون عضویت اوکراین در ناتو؛
💬
#رجانیوز
🔹 اوکراین، گوشت قربانی آمریکا در اروپای شرقی/ چرا ایالات متحده با عضویت اوکراین در ناتو موافقت نمیکند؟
🔸 جو بایدن، دو روز پیش، در مصاحبه اختصاصی با خبرگزاری سیانان، پیرامون عضویت اوکراین در ناتو اعلام کرد که این اتفاق زمانی رخ خواهد داد که جنگ پایان یافته باشد.
✅ این صحبتها در حالی مطرح شد که قرار است رهبران کشورهای عضو ناتو از امروز در پایتخت لیتوانی اجلاسی دو روزه را آغاز کنند. اجلاسی که بالطبع شرایط جنگ اوکراین و عضویت این کشور در ناتو، جزو مباحث اصلی آن خواهد بود.
🔹 اما باید به این نکته اشاره کرد که آمریکا و برخی کشورهای اروپایی موثر در ناتو، نظیر آلمان، چندان به عضویت اوکراین در این پیمان راغب نیستند. مشخصا این عدم تمایل، خود دلایل متعددی دارد.
🔸 اول اینکه اوکراین در شرایط جنگی قرار داشته و عضویت آن در ناتو به معنی نبرد مستقیم اعضای این پیمان با روسیه خواهد بود. دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین در واکنش به عضویت اوکراین در ناتو، برای چندمینبار، تصریح کرد که: «الحاق اوکراین به ناتو پیامدهای بسیار منفی برای کل ساختار امنیتی نیمه ویران اروپا خواهد داشت و این اقدام خطر و تهدیدی مطلق برای روسیه خواهد بود». او افزود، «چنین اقدامی مستلزم واکنش نسبتاً سخت و قابل درک طرف روسیه است».
✅ این واکنش سخت و جدی روسیه به خوبی نشان میدهد که نگرانی اروپا و آمریکا از این بابت بیراه نبوده و آنها بعد از عضویت اوکراین، طبق تعهد مقدس ناتو مبنی بر اینکه «حمله به یک عضو، حمله به همه کشورهای ائتلاف تلقی میشود»، مجبور به دفاع جمعی دربرابر روسیه خواهند بود. اتفاقی که اصلا به نفع آمریکا و اروپا نخواهد بود.
🔹 دوم اینکه از نظر اروپا و آمریکا، ارائه یک تاریخ مشخص برای ورود اوکراین به ناتو، منجر به این میشود که روسیه جنگ را فرسایشی کرده و از نظر منطقی، میلی به پایان دادن جنگ نداشته باشد. چرا که با پایان جنگ، اوکراین به عضویت ناتو درآمده و همین امر باعث شکست روسیه در پروژهی مذکور میشود. پس بهتر است جنگ را ادامه داده و ادامهی جنگ هم به ضرر اروپا خواهد بود.
💢 سوم اینکه اروپا و آمریکا، اوکراین را به عنوان محل مخاطرهآمیز استراتژیکی درنظر میگیرد که بهتر است به عنوان حائل بین ناتو و روسیه قرار گرفته و از برخورد این دو جلوگیری کند. نظری واقعگرایانه که ترس اروپا از برخورد با روسیه، آن را تقویت کرده و استنباطش را هم درپی خواهد داشت. طبق این دیدگاه، اروپا تمایلی ندارد که دائم در مرزهای خود با بحران امنیتی مواجه شده و با درگیریهای ریز و درشت اقتدار خود را از دست بدهد. اما زلنسکی معتقد است که «دعوت از اوکراین برای پیوستن به ناتو، این پیام را منعکس میکند که کشورهای غربی عضو این پیمان از مسکو نمیترسند. اوکراین باید تضمینهای امنیتی شفاف داشته باشد در حالی که عضو ناتو نیست». این در حالی است که قرار است روند پذیرش سوئد در ناتو، طی نشست سران این پیمان در لیتوانی، مورد بحث و بررسی قرار گیرد.