🔴📢 رویای ریاست جمهوری؛ از جهانگیری و علی لاریجانی تا سید حسن خمینی! / قسمت اول
♨️ روزنامه اصلاح طلب شرق آخرین لیست انتخاباتی اصلاح طلبان را برای انتخابات ریاست جمهوری 1400 بررسی کرده است. لیستی که نشان می دهد که اصلاح طلبان عملا هیچ شخصیتی مقبولی در حال حاضر برای ورود به انتخابات آتی ندارند و همه گزینه های آنها جزء حامیان حسن روحانی و شریک کارنامه دولت تدبیر و امید هستند.
🔻 در بخشی از این گزارش آمده است: اخیرا مصطفی درایتی، فعال سیاسی اصلاحطلب و از اعضای حزب اتحاد ملت گفته است این احتمال وجود دارد که اصلاحطلبان به سمت نامزد غیراصلاحطلب بروند: «شاید شرایط کشور و منطقه و رویدادهای بینالمللی بهگونهای رقم بخورد که اصلاحطلبان دوباره مجبور شوند از چهرهای غیراصلاحطلب حمایت کنند؛ اما امروز اصلاحطلبان بنای رفتن به سمتوسوی کاندیدای غیراصلاحطلب را ندارند».
🔸گزاره مطروحه درایتی در حالی است که دستکم بارها سیاست ائتلافی از سوی خودِ اعضای اتحاد رد شده است. سخن اخیر درایتی را یا باید یک نظر شخصی دانست یا آنکه باید گفت نظر حزب اتحاد است. پیشتر حزب کارگزاران سازندگی بر استمرار سیاست ائتلافی اصرار داشت و اعضای این حزب میگفتند که همچنان میتوان با نیروهای غیراصلاحطلب اما معتدل ائتلاف کرد؛ سیاستی که مجموع اصلاحطلبان در دو انتخابات ریاستجمهوری سالهای 92 و 96 و انتخابات مجلس سال 94 پیش گرفتند و توانستند حسن روحانی را راهی پاستور و جمعی از نیروهای اصلاحطلب و غیراصلاحطلب را راهی بهارستان کنند که در ادامه مسیر بهدلیل برآوردهنشدن نسبی انتظارات جامعه، محور انتقادها به سمت اصلاحطلبان رفت؛ زیرا افکار عمومی دولت یازدهم و دوازدهم و مجلس دهم را برآمده از حمایت اصلاحطلبان میدانستند.
♦️ در ادامه این گزارش نیز آمده است: مشخص نیست در صورت ردصلاحیت نیروهای شاخص اصلاحطلب مجموعه اصلاحطلبان بین نظارهگربودن یا حمایت از یک نامزد غیراصلاحطلب اما نزدیک به مواضعشان کدامیک را انتخاب میکنند؟ در عین حال تا این لحظه سیاست واحد انتخاباتی خاصی در میان اصلاحطلبان دیده نمیشود، اما جسته و گریخته نامهایی مطرح میشود که هرکدام البته ویژگیهایی دارند اما اینکه آیا همه آنها با تمام تعاریف اصلاحطلبی همخوان باشند، جای تأمل دارد.
✳️محمدرضا عارف
برخی میگویند محمدرضا عارف میتواند گزینه مناسبی برای اصلاحطلبان باشد اما عارف هم با محدودیتهایی روبهروست. نخست آنکه عارف هم به دلیل عملکرد لیست امید در مجلس در معرض انتقادهایی قرار دارد و از سوی دیگر با توجه به اختلافهایی که حزب کارگزاران سازندگی با او دارد، بعید است دستکم این طیف از اصلاحطلبان بر او به اجماع برسند.
✳️علی مطهری
علی مطهری هم اگر بتواند تأیید شورای نگهبان را بگیرد، میتواند یک گزینه قوی برای اصلاحطلبان باشد. او اخیرا در گفتوگو با «شفقنا» تلویحا گفته است که در 1400 حاضر میشود: «بستگی به شرایط دارد. اگر احساس کنم آنجا جایی است که باید بیایم و ممکن است من رأی داشته باشم، ولی کسی دیگر رأی ندارد، در چنین شرایطی ممکن است حضور پیدا کنم». مطهری چند سالی است از نظر سیاسی دیگر اصلاحطلب شناخته میشود تا جایی که بارها خودش گفته از نظر سیاسی به اصلاحطلبان و از نظر فرهنگی به اصولگرایان نزدیک است. علی مطهری به دلیل اظهارات صریحش در مجلس همیشه با اقبال عمومی مواجه شده است و این احتمال میرود که او شخصا هم دارای سبد رأی باشد. البته این مانع بر سر راه او وجود دارد که شورای نگهبان گویا نگاه مثبتی به او ندارد؛ زیرا صلاحیت مطهری در انتخابات مجلس در سال 98 از سوی شورای نگهبان تأیید نشد.
https://eitaa.com/mesagh