🌴
#کانال_میثاق_در_نرم_افزار_eitaa
ادامه
✍قدیری ابیانه: گسترش تفکر مردمسالاری؛ بزرگترین نگرانی آلسعود از برجسته شدن بُعد سیاسی حج
👈2️⃣قسمت دوم
لذا باید از فرصت تجمع مسلمانان در موسم حج نهایت بهره را برد و در جهت روشنگری اقدامات لازم را انجام داد. در عین حال باید تلاش کرد این روشنگری و برقراری ارتباط با مسلمانان سایر کشورها به ایام حج محدود نشود، بلکه باید ارتباط خود را از هر طریق ممکن با مسلمانان سراسر جهان پس از مراسم حج نیز برقرار، حفظ، تحکیم و گسترش داد که این نیازمند یک راهبرد و سازماندهی منسجم است.
وی ابراز کرد: برای نمونه پیام حج هرساله رهبر معظم انقلاب و نکات مطرح شده در آن از اهمیت فوقالعادهای برخوردار است و باید این پیام را به حجاج سایر کشورها رساند. اما گسترش ارتباطات به ما این امکان را میدهد که این پیام را نه فقط در اختیار حجاج امسال، بلکه حجاج سالهای گذشته نیز قرار داد و این حجاج به سفیران اسلام حقیقی بدل شوند که در آن سیاست و دیانت عین هم هستند.
👈برقراری ارتباط مطلوب میان سفارتخانهها و مراکز اسلامی
قدیری ابیانه درباره ضرورت برنامهریزی برای افزایش آگاهی سیاسی حجاج ایرانی و آموزش روشهای مختلف ارتباطی به آنها با وجود همه محدودیتهای اعمال شده از سوی سعودیها گفت: مردم ایران را میتوان یکی از سیاسیترین و آگاهترین ملتها در سطح جهان دانست و این شامل حجاج نیز میشود و آنها میتوانند در موسم حج تأثیرگذار باشند. اما هر چقدر بتوان حجاج کشورمان را در برابر مسائل سیاسی، تحولات جهانی و روشهای تبلیغ و ارتباطگیری آشناتر و آگاهتر کرد، میتوان به نتایج بهتری در فعالسازی ابعاد سیاسی حج دست پیدا کرد. خوشبختانه دورههایی برای حجاج گذاشته میشود که هم با شیوهها و قواعد برگزاری حج آشنا شوند و هم از مسائل جهان اسلام آگاهی بیشتری پیدا کنند.
قدیری ابیانه درباره نقش سفارتخانههای جمهوری اسلامی در برقراری ارتباط با حجاج آن کشور گفت: مسلمانان در کشورهای مختلف علاقه زیادی به سفر حج دارند و کاروانهایی در این رابطه شکل میگیرد. اگر ارتباط سفارتخانههای جمهوری اسلامی با مراکز اسلامی در آن کشورها مناسب باشد، میتوانند از این فرصت برای آگاهی به ویژه به تازهمسلمانان استفاده کنند و از ظرفیت این افراد در موسم حج برای تقویت دانستهها و بینش سیاسی آنها بهره برد.
👈حاکمیت مردمسالاری در کشورهای عربی سنیمذهب؛ بزرگترین نگرانی آل سعود
وی با اشاره به حساسیت شدید حکام آل سعود به اینگونه فعالیتها، گفت: سعودیها نگران پیشرفت کشورهایی هستند که نظام حاکم بر آنها سلطنتی نیست و مسئولان و حاکمان با رأی مردم و انتخابات برگزیده میشوند. بیشترین دشمنی آل سعود با جمهوری اسلامی ایران نیز نه به خاطر شیعه بودن مردم ایران بلکه به خاطر سلطنتی نبودن الگوی حکومتی کشورمان و حاکمیت مردمسالاری و انقلابی بودن نظام سیاسی ماست.
سفیر اسبق ایران در استرالیا و مکزیک اظهار کرد: در حقیقت آنها نگراناند مردم عربستان با مشاهده و آگاهی بیشتر از پیشرفتهای ایران و نقش مردم در جمهوری اسلامی خواستار نقشآفرینی در مسائل سیاسی و مشارکت در حکومت شوند. اخیراً هم مقامات تونسی اعلام کردهاند که دشمنی آل سعود و امارات با این کشورها به خاطر این است که در کشورشان مسئولان با انتخابات سر کار میآیند.
این کارشناس ارشد مدیریت استراتژیک بیان کرد: تا پیش از این شیعه و فارس بودن بهانه دشمنی سعودیها با ما بود. اما با حاکمیت شیعیان در عراق دیگر نمیتوانستند پارس بودن را بیان کننند زیرا عراقیها هم عرب هستند. زمانی هم که محمد مرسی در مصر پیروز شد حتی بهانه مذهبی هم از آنها گرفته شد چون مرسی و اخوان هم عرب و هم اهل سنت بودند و اتفاقاً این خطرناکترین حالت برای آلسعود است. لذا آل سعود تمام تلاش خود را انجام داد که هم انقلاب اسلامی را ساقط کند، هم دیکتاتوری را به عراق برگرداند و هم حاکمان مردمی مصر، یمن و تونس را سرنگون کند.
وی تأکید کرد: به عبارتی هر نقطهای در جهان اسلام که احتمال مردمسالاری و نقشآفرینی مردم در آنجا بالاتر میرود سعودیها در آن کشور دخالت میکنند تا مانع تسری این الگو به سایر نقاط جهان اسلام و از جمله عربستان شوند و نمونه اخیر آن دخالت در انقلاب مردمی سودان است که پس از سقوط دیکتاتوری عمر البشیر، با دخالت در سودان به دنبال سرکوب مردم و حاکم ساختن نظامیان در این کشور برآمدند.
قدیری ابیانه با بیان اینکه البته این روند نمیتواند در طولانیمدت ادامه پیدا کند، گفت: روزبهروز عرصه بر سعودیها تنگتر میشود و بیداری اسلامی گسترش مییابد و هم رژیم صهیونیستی و هم آل سعود خود را باید رفتنی بدانند و البته در این وضعیت برای باقی ماندن در قدرت دست به هر جنایتی میزنند اما باید خودشان به شکل مسالمتآمیز تن به مردمسالاری دهند یا منتظر انقلاب مردمی باش