📝این به آن در!
نگاهی به دیدگاههای امام خامنهای،رهبر معظم انقلاب درباره قانون حجاب
🔻آیت الله خامنهای مهر ۹۱ به خراسان شمالی رفتند و بعد از استقبال مردم از ایشان، در جلسه با روحانیون گفتند: «بعضی از همینهایی که در استقبالِ امروز بودند...خانمهایی بودند که در عرف معمولی به آنها میگویند «خانم بدحجاب»؛ اشک هم از چشمش دارد میریزد. حالا چه کار کنیم؟ ردش کنید؟ مصلحت است؟ حق است؟ نه، دل، متعلق به این جبهه است؛ جان، دلباختهی به این اهداف و آرمانهاست.»
🔹رهبری از روحانیون و طلاب خواستند نهی از منکر آنها با زبان خوش باشد و نه با ایجاد نفرت. بر همین اساس تاکید کردند: «او یک نقصی دارد. مگر من نقص ندارم؟ نقص او ظاهر است، نقصهای این حقیر باطن است؛ نمیبینند. گفتا شیخا هر آنچه گویی هستم / آیا تو چنان که مینمایی هستی؟ با این نگاه و با این روحیه برخورد کنید. البته انسان نهی از منکر هم میکند؛ نهی از منکر با زبان خوش، نه با ایجاد نفرت.»
🔸اما این مطالب به معنای بیاعتقادی آیت الله خامنهای به قانون حجاب نبود. درباره ماجرای دی۹۶ و
#دختران_خیابان_انقلاب، رهبری گفتند: «پولهاى زيادى خرج میكنند، فعّاليّت زيادى میكنند...براى اينكه بتوانند روى اين نقطهى حسّاس، [يعنى] نقطهى هويّت مستقلّ فرهنگىِ زنِ مسلمان، اثرگذارى كنند...كه نتيجهاش بالاخره اين بشود كه مثلاً فرض كنيد چهار دختر فريب بخورند و در خيابان حجابشان را بردارند...بعضىشان هم ممكن است پول بگيرند -حالا من نميدانم، نميتوانم قطعاً بگويم- و اين روسرى را از سرشان بردارند يعنى مثلاً ما چه شديم! نتيجهى همهى آن تلاش، خلاصه ميشود در اين نتيجهى كوچکِ حقير. خب، تا اينجا مسئلهاى نيست...»
🔻آیت الله خامنهای حساسیتشان را از افرادی عنوان کردند که از خواص جامعه هستند و از حجاب اجباری انتقاد میکنند. ایشان در این سخنرانی گفتند: «[ميگويند] امام كه فرمودند بايد زنها باحجاب باشند، همهى زنها را نگفتند!
#حرف_بيخود! ما بوديم آن وقت، ما خبر داريم؛ چطور اينجور است؟ امام در مقابل يك منكر واضحى كه بهوسيلهى پهلوى و دنبالههاى
#پهلوى در كشور بهوجود آمده بود، مثل كوه ايستاد، گفت بايد حجاب وجود داشته باشد. در مقابل همهى منكرات، امام همينجور محكم ايستاد.»
🔹رهبری معتقدند حکومت در قبال
#حرام_اجتماعی مسئولیت دارد. بر همین اساس با انتقاد از کسانی که
#گناه_حجاب را با
#گناه_غیبت مقایسه میکنند، گفتند: «آنچه انسان [از آن] رنج ميبرد، اين است كه تشخيص نيست. ما كه نگفتيم اگر كسى در خانهى خودش در مقابل نامحرم روسرىاش را برداشت، ما او را تعقيب ميكنيم؛ [خير] ما او را تعقيب نميكنيم، در خانهى خودش است، كار شخصى ميكند.»
🔸دی۹۷ برخی از فعالان فرهنگی حوزه حجاب با رهبری دیدار کردند. مطابق نقل روزنامه خراسان، امیرحسین بانکیپور که در این جلسه حاضر بوده میگوید: «در این دیدار رهبر انقلاب در بخشی از فرمایششان به این نکته اشاره کردند که این که حضرت امام از اول انقلاب رعایت حجاب را در جامعه به صورت قانون آوردند، از مصادیق این بیان بود که "آن چه پیر در خشت خام میبیند..."؛ ایشان گفتند خیلی وقتها حضرت امام دیدگاههایی داشتند که ما تعبداً میپذیرفتیم، ولی دلیلش را آن زمان متوجه نمیشدیم و بعدها زمان به ما نشان میداد که چقدر این کار، حسابشده بود.»
🔻آقای بانکیپور در ادامه اینچنین نقل میکند: «بعضیها فکر میکنند که اگر مسئله الزام به رعایت حجاب در جامعه نباشد، کشور، خودش به یک تعادلی میرسد، آن هایی که تمایلی به حجاب ندارند، آن قسمتهایی را که میخواهند رعایت نمیکنند، آن هایی هم که مایل هستند رعایت میکنند. آقا نظرشان این نبود، میگفتند اگر این مسئله از ناحیه حضرت امام از همان اول محکم نشده بود، الان وضعیت کشور ما و سیمای ظاهری کشور ما حتی از کشوری مثل ترکیه، به مراتب بدتر بود.»
🔹آقای زیبایینژاد نیز که در جلسه حاضر بودند میگویند: «اینکه حجاب نماد زن انقلابی است باعث می شود که هر کس انگیزه مقابله با انقلاب دارد، سراغ حجاب می رود و فردا اگر حاکمیت از بحث حجاب کوتاه آمد، به منزله شکست انقلاب قلمداد می شود و من این سخن را به رهبر معظم انقلاب عرض کردم. ایشان به بنده حاشیه زدند که گویا تصور کردید که ما حجاب را به امری نمادین تبدیل کردیم، در حالی که جریانات چپ، حجاب را به امری نمادین تبدیل کرده اند که شکست حجاب را به مثابه شکست انقلاب قلمداد کنند.»
🔺در هر صورت آیت الله خامنهای معتقدند نباید از قانون حجاب کوتاه آمد. ایشان در ۲۵ مرداد۸۳ گفتند: «در مسألهی زن هم موضع شما تدافعی نیست؛ تهاجمی است. آنها اعتراضشان به ما این است که چرا زنهایتان حجاب دارند؛ چرا حجاب اجباری است. خود آنها هم بیحجابی را اجباری کردند؛ این به آن در!