⭕️«توافق جدید» چگونه نرمافزار مقاومت را تهدید میکند؟
➖تاملی در چرایی اولویت مخالفت با توافق جدید نسبت به مطالبه وعده صادق ۳
🔸مطالبه کردن تحقق وعده صادق ۳ از سوی مردم را کار درستی میدانم. همان جمله معروف رهبر معظم انقلاب پس از حمله به عینالاسد که تصریح فرمودند «فریاد انتقام مردم سوخت موشکهای شلیک شده به عینالاسد بود». در یادداشت «مطالبه وعده صادق ۳ درست یا غلط؟» این را به صورت تفصیلی شرح دادم. حالا کمی عمیقتر با توجه به شرایط کشور لازم است این مطالبه به روز و تکمیل شود. آن هم از منظر قاعده اهم فالاهم.
🔹در جلسه این مطالبه مطرح شد. از توضیحات دکتر جلیلی این مشخص شد که اولا دستور انجام این عملیات را رهبر انقلاب به صراحت و به طور عمومی بیان کردهاند و لذا در انجام شدن آن تردیدی نیست،
🔸ثانیا در کنار این موضوع، شاهد هستیم که موضوع دیگری مطرح شده است که اگر بخواهیم وزندهی به آنها کنیم، نگرانی بسیار بیشتری نسبت به آن باید پیدا کنیم. آن موضوع «توافق جدید» است که از سوی دولتمردان و برخی از خواص سیاسی مطرح شده است. حتی دولت گام ابتدایی برای شروع آن را در مذاکره با سه کشور اروپایی برداشته است. چرا طرح موضوع «توافق جدید» باید نگران کننده باشد؟
🔹این نگرانی به خاطر آن است که مقاومت یک نرمافزار است و در صورتی که این نرم افزار مورد تردید قرارگیرد آن وقت دشمن با هجوم سختافزاریاش پیشروی میکند. دلیل پیروزیهای مقاومت در طول زمان همین مساله بوده و هیچگاه برتری سختافزاری سبب پیروزی مقاومت نبوده است. لذا باید مراقب بود که تردید این نرمافزار را تضعیف نکند. توافق جدید با تردید در کارآمدی نرمافزار مقاومت آن را تضعیف میکند.
🔸 آن وقت است که هجمههای سختافزاری دشمن شدت پیدا خواهد کرد.
اگر از پروپاگاندای رسانهای غربگراها در کشور دور شویم و با یک نگاه واقعگرایانه به این طرح «توافق جدید» نگاه بیندازیم، از دو زوایه سابقه این موضوع و تحولات منطقه میتوانیم به این سوال پاسخ دهیم.
🔹از زوایه سابقه این موضوع باید توجه کرد که در حالی «توافق جدید» مطرح میشود که شاهد انتخاب مجدد ترامپ در آمریکا هستیم و او همان کسی است که در سال ۹۷ به طور کامل از توافق هستهای برجام خارج شد و تحریمهای حداکثری علیه ایران اعمال کرد. ایران علیرغم آنکه تا یکسال بعد از خروج آمریکا از برجام و به عبارت واقعیتر تا ۳ سال بعد از آن (تا زمان اجرای قانون اقدام راهبردی برای لغو تحریمها) به تعهدات خود عمل مینمود، اما طرف مقابل نه تنها به تعهدات خود عمل نمیکرد،
🔸بلکه تحریمهای شدیدتری علیه ایران اعمال مینمود. حالا دولتمردان ایرانی بدون آنکه تغییری در این وضعیت ایجاد شود و آمریکا بخواهد جبران نقض عهد گذشته خود را انجام دهد، طرح «توافق جدید» را مطرح میکنند آن هم در زمانی که همان ترامپ در آمریکا برنده انتخابات شده و قدرت را به دست خواهد گرفت. نکته مهم دیگر در این موضوع این است که دولتمردان ایرانی با صراحت میگویند که توافق جدید محدود به موضوع هستهای نیست و موضوعات دیگر را نیز شامل خواهد شد.
🔹اگر خودتان را جای تحلیلگران خارجی قرار دهید چه معنایی از این رفتار دولتمردان ایرانی برداشت خواهید کرد؟ غیر از این است که آن را نشانهای از ضعف بزرگ ایران دانسته و زمان را برای افزایش فشار و گرفتن امتیازهای بیشتر از ایران مناسب خواهید دید؟ آیا ترامپی که در ایام انتخابات سیاست خود در قبال ایران را افزایش فشار بیان کرده، این فرصت را برای اجرای سیاست فشار حداکثری ۲ مناسب نخواهد دید؟
🔸از زوایه شرایط و تحولات منطقه هم همین وضعیت را خواهیم دید. در چندماه اخیر جبهه مقاومت هزینههای بزرگی پرداخت کرده است. از حمله پیجری تا شهادت سید حسن نصرالله و آخرین آن سقوط سوریه.
🔹ایران اصلیترین بازیگر جبهه مقاومت است و رفتار و گفتاردولتمردان آن اثرات مشخصی بر صحنه میدانی دارد. طرح توافق جدید که قرار نیست محدود به مباحث هستهای بماند، چه تصویری از ایران در ذهن دوست و دشمن در منطقه ایجاد میکند؟ رهبر انقلاب پس از حمله رژیم صهیونیستی تصریح فرمودند که باید محاسبات غلط دشمن اصلاح شود.
🔺آیا طرح موضوع توافق جدید به اصلاح محاسبات غلط دشمن کمک میکند یا به تشدید آن؟
✍️ مسعود براتی