#تاریخچه_ایجاد_پترودلار
#یا_دلار_بیپشتوانه
🏦 پروندهٔ جادوی پول و بانک
💥 با اجرای سیستم
#برتون_وودز قیمت طلا پس از جنگ دوم جهانی روی 35 دلار ثابت ماند. این سیستم برای یک دهه راهگشا بود و ضمن سود سرشاری که نصیب آمریکا کرد، به بازسازی اروپا و شرق آسیا کمک کرد، اما در ادامه مشکلاتی رخ نمود.
👇کشورها تلاش میکردند با تولید بیشتر و فروش محصولاتشان به آمریکا ثروت بیشتری کسب کنند و ویرانیهای جنگ را بازسازی نمایند. در نتیجه حجم
#تجارت_جهانی نیز در این یک دهه بهصورت فزایندهای رشد کرد.
⭐️به این ترتیب قدرت مطلق و دست برتر
#اقتصاد_آمریکا و توازن سیستم
#دلار در تعامل با سایر کشورها بر هم خورد؛ در این شرایط، طلای ذخیرهشدهٔ آمریکا (و به تبع آن دلارهای موجود) پاسخگوی رشد فزایندهٔ مبادلات بینالمللی نبود.
🔴 موجودی طلا که کمتر از نیاز بازار بود، به بازار سیاه
#طلا منجر شد و نرخ طلای معاملاتی بالاتر از نرخ مصوب «برتون وودز» بود. در سال ۱٩۵۸ آمریکا ناچار بود هر اونس طلا را به ۳۵ دلار بفروشد، در حالی که قیمت طلا در بازار سیاه بیش از این بود.
⭐️ این شرایط ادامه داشت تا اینکه در سال ۱٩۶۸
#بورس_لندن این امکان را فراهم آورد که طلا به قیمتی بیش از ۳۵ دلار در سازوکارهای بورسی رسماً به فروش برسد؛ حاصل اینکه، قیمت بازار آزاد طلای جهان، هر صبح منتظر اعلان بورس لندن بود. این شرایط بهمنزلهٔ سقوط پیمان برتون وودز بود.
👇در سال ۱٩۷۱ اتفاق بیسابقهٔ دیگری روی داد و میزان
#ذخیره_طلا آمریکا بهشدّت افت کرد. در سال ۱٩۶۶، بانکهای مرکزی غیرآمریکایی ۱۴ میلیارد دلار طلا داشتند، در حالیکه ایالات متحده تنها ۱۳.٢ میلیارد دلار ذخایر طلا داشت.
✔️ دوستان اهل تحقیق را به مطالعهٔ متن کامل مقالهٔ بسیار مهم «تاریخچه ایجاد پترودلار یا دلار بیپشتوانه» در آدرس زیر دعوت میکنیم:
👉
http://jscenter.ir/jewish-and-science/jewish-and-economy/13368
#اگر_می_پسندید_به_اشتراک_بگذارید
🌴🌴🌴🌴