روش کنترل فرونشست زمین در تهران
در دورانی که برای تامین آب شهر تهران برنامه ریزی میشد، قرار بود آب زیرزمینی که با عبور از لایه های زمین تصفیه شده بود، بازیافت شده، و ۵۰ درصد از آب مصرفی شهررا تامین کند. که در صورت انجام این برنامه، نه تنها مشکل اتصال آب زیرزمینی با فاضلاب پیش نمیآمد، نیاز به انتقال آب شهر از مناطق دیگر که به خشک شدن و تخریب محیط زیست اطراف سدها انجامیده، به حداقل میرسید.
اما از آنجا که از آب زیرزمینی برداشت واستفاده لازم انجام نشد و سدهای دیگری ساخته و آب آنها به تهران منتقل گردید، سطح آب زیرزمینی بیش از حدِ پیشبینیشده، بالا آمد. بر اثراتصال آب زیرزمینی و فاضلاب ، خطر آلودگی آب زیرزمینی هم قوت گرفت.
در این وضعیت پیش آمده، در حالی که می شد با جدا کردن لوله کشی آب آشامیدنی از آب بهداشتی، از آب سد برای آشامیدن، و از آب زیرزمینی با کلرزنی برای مصارف غیر خوراکی استفاده شود؛ باز هم طبق معمول، بدون بررسی لازم و آینده نگری، برنامه لوله کشی فاضلاب کل شهر و رها کردن آن در خارج از شهر اجرا گردید؛ که نتیجه آن، عدم جذب آب در زمین، پایین رفتن سطح آب زیرزمینی و فرونشست شده است.
(با خارج شدن آب زیرزمینی از دسترس، و کمبود پیش آمده و برای جبران این فاجعه، سدهای دیگری ، با خشک و تخریب محیط زیست مناطق دیگر، ساخته و آب آنها به تهران منتقل شد. در واقع، به جای اصلاح عملکرد غلط گذشته، فاجعه محیط زیستی و اجتماعی دیگری به مناطق دورتر تهران، تحمیل شد که موجبات فقر و مهاجرتهای بیشتر را فراهم کرد)
جالب است که مسئولین در حالی که از خطرناک شدن میزان فرونشست ناله میکنند، کار تکمیل لوله کشی فاضلاب و رها سازی آن در خارج از شهر را همچنان ادامه می دهند.
اما باز هم طبق معمول، مردم مقصر شناخته شده و به آنها اخطار میشود که فرونشست در تهران بیش از هر نقطه از جهان در حال رخ دادن است.
همان طور که کامیونهای قاچاق نادیده گرفته شده و چند کوله بر، مسئول قاچاق بی حساب کشور معرفی شدند. رها کردن فاضلاب ناشی از چندین سد در خارج از شهر نادیده گرفته شده و برداشت از چند چاه آب، مسئول فرونشست معرفی می گردد.
لازم به ذکراست که با توجه به پوک شدن زمین، به دلیل انتقال فاضلاب شهر؛ و قطعی بودن وقوع زلزله درتهران، با شکسته شدن لوله های فاضلاب، شهر واقعاً در فاضلاب فرو خواهد ریخت.
با این وضعیت، در حالی که جذب آب در زمین یکی از راههای تصفیه آب است (البته به شرط استفاده از آب زیرزمینی و عدم انتقال بیش ازحد انتقال آب سدها)، ادامه انتقال کل فاضلاب شهر، بر شاخه نشستن و بن بریدن است.
اما چه باید کرد؟
اولین قدم جلوگیری از ادامه لوله کشی فاضلاب است، که سبب جلوگیری ازجذب آب در زمین می گردد.
قدم دوم محلی کردن تصفیه آب و تزریق آب حاصل از تصفیه فاضلاب به زمین، به جای رهاسازی آن در خارج از شهر است.
در صورت انجام این اقدامات، علاوه بر کنترل فرونشست و حفظ شهر، نیازی به انتقال آب این همه سد به شهر وجود نداشته، و می توان آب بیشتری به محیطی که توسط این سدها خشک و تخریب شده بازگرداند. و علاوه بر توقف فرونشست زمین در تهران، شاهد زنده شدن محیط پایین سدها از جمله جنگلها، مراتع و روستاهای خشک شده بود.
negahejame. blog. ir
https://eitaa.com/mesagh
@mesagh
🌴🌴🌴
#یکبار_هم_که_شده_خوب_انتخاب_کن_
#معیار_انتخاب_رهنمود_امامین_انقلاب_
#انتخاب_اصلح
🗳
#ریشه_کنی_فقروفساد_
👈لطفا منتشرکنید