تأثیر #کرونا بر #کاهش_مشارکت به روایت آمار بینالمللی و داخلی
[صفحه 2⃣ از 4⃣]
▫️وضعیت به گونهای است که ما کماکان در شرایط غیر عادیِ ناشی از همهگیری کرونا به سر میبریم و حتی مدتها پیش از تشخیص انتشار آن در ایران، رسانههای معاند و برخی دنبالههای داخلی آنها، جنگ روانی علیه امنیت و آرامش ملت ما را در رابطه با کرونا شروع کرده بودند.
جریان رسانهای متخاصم و پیادهنظام داخلی آن، به واسطه کرونا وضعیتی ویژه از زندگی در حالت ترس و نیاز به مراقبتهای همیشگی را به مردم ایران القا کرده و اکنون نیز(حتی پس از فروکش کردن موج ترس از کرونا) آرامش و احساس امنیت را نشانه گرفتهاند تا بلکه اعتماد عمومی را خدشهدار کنند و کاهش مشارکت را تشدید کنند.
▫️اعلان رسمی خبر ورود کرونا به ایران، آن هم تنها دو روز پیش از انتخابات مجلس شورای اسلامی، که نشانه
صداقت سیاسی نظام اسلامی با مردم بود، مقارن شد با بمباران رسانهای علیه امنیت و آرامش ذهنی مردم ایران توسط بوقچیهای مزدور داخلی و خارجی در حجم وسیع، که محور اصلی آن در ابتدای کار، ترساندن مردم از حضور در پای صندوقهای رأی به دلیل احتمال سرایت کرونا بود.
این
هجمه رسانهای به حدی شدید بود که گویا کرونا صرفا در پای صندوقهای رأی یافت میشد و نه در جاهای دیگر!
▫️مردم ما عوامل استرسزای زیادی را در برهههای انتخاباتی به خود دیده و به راحتی نیز بر آنها چیره شده بودند. همانند حملات و ترورهای کور منافقین در دهه شست و همچنین بمباران شهرها توسط رژیم بعث عراق. اما کرونا عاملی بسیار متفاوت در این عرصه بود. ترس از انتقال ویروسی ناشناخته که خطری عمومی و پایدار را برای سلامتی و جان مردم تشکیل میداد، در کنار انتشار برخی مباحث فقهی مبنی بر ضمان شرعی برای ناقل ویروس، با دیگر موانع فرق زیادی داشت و طبیعتا چنین چیزی مشارکت را در انتخابات مجلس در اسفند ۹۸ به شدت تحتتأثیر قرار داد.
🔹مضافا بر آنکه اساسا انتخابات مجلس شورای اسلامی در قیاس با ریاستجمهوری، نوعا درصد کمتری از مشارکت در میان مردم را به دنبال داشته و از این گذشته، به دلیل کارنامه فاجعهبار مجلس دهم، کاهش مشارکت قابل پیشبینی بود اما در این میان هرگز نباید تاثیر متفاوت و قدرتمند ترس ناشی از شیوع کرونا را نادیده گرفت.
🔲
کرونا و کاهش مشارکت در جهان
🔹کاهش مشارکت در انتخابات در دوران همهگیری کرونا، صرفا مختص ایران نبوده و در این زمینه میتوان به تحقیقات سازمان IDEA (
سازمان بینالمللی دموکراسی و کمک انتخاباتی)اشاره کرد.
طبق بررسیهای این سازمان بینالمللی، ۷۸ واحد سیاسی(اعم از کشور یا حکومت خودمختار) در دوران همهگیری کرونا تصمیم گرفتهاند تا انتخابات خود را به تعویق بیاندازند.
همچنین ۱۲۲ واحد سیاسی(اعم از کشور یا حکومت خودمختار) نیز اقدام به برگزاری انتخابات کردهاند.
🔹 با بررسی انتخابات برگزار شده در ۷۱ کشور دنیا، سازمان بینالمللی IDEA به این نتیجه رسید که ۳۰ کشور(یعنی ۴۲ درصد) با افزایش مشارکت با میانگین ۷/۷ درصد و ۴۱ کشور (یعنی ۵۸ درصد) با کاهش مشارکت با میانگین ۱۰/۴ در ایام همهگیری کرونا مواجه شدهاند.
🔹بنابراین اکثریت کشورهای برگزار کننده انتخابات در شرایط همهگیری کرونا، کاهش مشارکت در انتخابات را تجربه کردهاند که این میزان هم به لحاظ تعداد کشورها و هم به لحاظ میانگین کاهش مشارکت، نسبت به تعداد کشورها و میانگین افزایش مشارکت، کفه سنگینتری را به خود اختصاص میدهد. در این تحقیق بیش از ۲۰ کشور دنیا، کاهش مشارکت را از بازه ۱۰ درصد تا ۴۰ درصد(ونزوئلا) نیز تجربه کردهاند.
▫️در این میان صرفا کشورهای ایران، ونزوئلا و سوریه، شرایط تحریمهای سخت اقتصادی و جنگ رسانهای گسترده را به خود دیدهاند و کشورهایی متفاوت با آنها همچون الجزایر با حدودا ۲۵ درصد و قرقیزستان با حدودا ۲۷ درصد نیز کاهش مشارکتهای بسیار ملموسی داشتهاند.(
https://www.idea.int/news-media/multimedia-reports/global-overview-covid-19-impact-elections)
#رئیسی #جلیلی
🔰🔰🔰🔰🔰🔰🔰🔰
🔴📢 صدای انقلابیون انقلاب اسلامی را ازاینجابشنوید
🔻 با فوروارد کردن مطالب کانال،
#میثاق را به دوستانتان معرفی کنید .
🎋🌹
🌹☘🌺🌹🌿🍁🌸🌹🌼
https://eitaa.com/mesagh
@mesagh
🌴🌴🌴
#یکبار_هم_که_شده_خوب_انتخاب_کن_
#معیار_انتخاب_رهنمود_امامین_انقلاب_
#انتخاب_اصلح
🗳
#ریشه_کنی_فقروفساد_
👈لطفا منتشرکنید