✍️✍️✍️
*باسمه تعالی*
*تحلیل روز مصباح :*
(شماره ۱۶)
دکتر رضا زمانی
*عوامل تولید سرمایه اجتماعی*
....این روزها زمزمههایی به گوش می رسد که دولت سیزدهم مصمم به بازنگری در تصمیم خود نسبت به استاندار خوزستان شده است و به نظر می رسد قرار است با انتصاب مدیری انقلابی و جهادی جبران گذشته نموده تا بعد از سالها مردم این استان، طعم شیرین خدمت را بچشند! فارغ از صحت و سقم موضوع، در حوزه خبری یا عملی، بهانه ای است برای پرداختن به مقوله تولید سرمایه اجتماعی!
.....یکی از انتقاد های جدی به دولت سیزدهم، برخی از انتصابات ضعیف و ابهام در لحاظ شاخص های انقلابی است! نفس پذیرش تغییر، به معنای پویایی و امیدواری است! اما دو نکته که در حکمرانی نوین اسلامی باید لحاظ شود :
*۱.* همواره پیش از هر کس و هر جریانی، خود دولت، نسبت به انتصاباتش حساسیت داشته باشد و شاخص های انتصاباتی خود را در بوته نقد عملکرد قرار دهد!
*۲.* شفافیت در انتصابات، عزل ها و جابجایی ها و اصل پاسخگویی به مردم، به معنای احترام عملی به ساحت مردم است.!
....این دو اصل کلی و عمده ، تولید سرمایه اجتماعی می کند. اگر از عینک انصاف، به عملکرد دولت سیزدهم نگاه کنیم، به طور کلی، نمره قبولی داده می شود، در برخی عرصه ها، موفقیت برجسته تر و در برخی زمینه ها، کمتر است و هنوز نواقصی دیده می شوند که بیشتر ریشه های ساختاری دارند!؛
*دو ماموریت عمده دولت سیزدهم:*
*۱.* حرکت در مسیر فرایند «دولت سازی اسلامی».
تاسیس و تبیین حکمرانی نوین اسلامی، مهمترین ماموریت در امر دولت سازی است!.
تغییر در حوزه های ساختاری، با رویکرد دستیابی به ساختارهای بومی، مبتنی بر صبغه اسلامی _ایرانی. تغییر در ساختارهای بروکراسی اداری، ساختارهای اقتصادی و ساختارهای اجتماعی، مهمترین تغییرات پیش روی دولت سیزدهم، در حوزه دولت سازی است.!
*۲.* حرکت در مسیر نهادینه سازی مردم سالاری دینی!
سهم دولت در غنی سازی مردم سالاری دینی، بسیار حیاتی و اثرگذار است! دولت می تواند با جانمایی ساختارهای درست و انقلابی، که مبتنی بر نظریات اصیل اسلامی است، به تقویت پایه ها و بنیان های مردم سالاری بپردازد.! این مهم به فرایند جامعه سازی اسلامی کمک اساسی خواهد کرد!.
این کلان ماموریت ها، علاوه بر تسهیل شرائط در حوزه های مختلف ، سبب تولید سرمایه های اجتماعی می شوند که ضامن تداوم دولت و حکومت اسلامی است!
یا علی!