خطبه های نماز جمعه شاهدیه ۳۱ / ۶ / ۱۴۰۲
خطبه اول
«وَ اجْعَلْ یقِینِی أَفْضَلَ الْیقِینِ».
یقین علمی است که هیچگونه تردیدی در آن نیست. قرآن کریم یقین را در سه مرتبه بیان نموده است:
۱- علم الیقین
«كَلَّا لَوْ تَعْلَمُونَ عِلْمَ الْيَقِينِ» تکاثر/ ۵
علم الیقین آن است که انسان با استدلال علمی و عقلی به چیزی برسد. مانند کسی که با مشاهده دود علم به وجود آتش پیدا میکند.
۲- عین الیقین
ثُمَّ لَتَرَوُنَّهَا عَيْنَ الْيَقِينِ» تکاثر / ۷
عین الیقین آن است که انسان به مرحله شهود برسد و با چشم خود آن آتش را مشاهده کند.
۳- حق الیقین
دو بار این تعبیر در قرآن آمده است. در یک آیه می فرماید: «إِنَّ هَٰذَا لَهُوَ حَقُّ الْيَقِينِ». واقعه/ ۹۵
و در آیه دیگر می فرماید: «وَإِنَّهُ لَحَقُّ الْيَقِينِ». حاقه/ ۵۱
حق الیقین آن است که آنسان نزدیک آتش شود و حرارت آتش را لمس کند، و این بالاترین مرحله یقین است.
قرآن کریم راه رسیدن به یقین را یک چیز معرفی نموده و آن بندگی خدا است. چنانچه می فرماید: «وَاعْبُدْ رَبَّكَ حَتَّىٰ يَأْتِيَكَ الْيَقِينُ». حجر / ۹۹
حضرت علی ع در بیانی فرمود: «يُستَدَلُّ علَى اليَقينِ بِقِصَرِ الأملِ،وإخلاصِ العَملِ ، والزُّهدِ في الدُّنيا» كوتاهى آرزو، اخلاص در عمل و بى رغبتى به دنيا، دليل بر داشتن يقين است.
.............
خطبه دوم
حدیث اخلاقی
در آستانه شهادت امام حسن عسکری ع قرار داریم، ضمن عرض تسلیت محضر فرزند بزرگوارش امام عصر ع حدیثی از امام عسکری ع عرضه بدارم. آن بزرگوار فرمود: «فَإِنَّ الرَّجُلَ مِنْكُم إذا وَرَعَ في دينِهِ، وَ صَدَقَ في حَديثِهِ، وَ أدَّى الأَمَانَةَ، وحَسَّنَ خُلُقَهُ مَعَ النّاسِ، قيلَ: هذا شيعِيٌّ، فَيَسُرُّني ذلِكَ». هرگاه یکى از شما تقوا را در دينش، و صداقت را در گفتارش رعایت نموده، و اداء امانت كند، و با مردم خوش اخلاق باشد، گفته می شود: اين شيعه است و اين سخن مرا شاد و خرسند می سازد. بحارالأنوار / ۷۸ / ۳۷۲
............
در هفته دفاع مقدس قرار داریم. یاد امام راحل و شهدای عزیز را گرامی می داریم. سه نکته در باره دفاع مقدس عرض کنم.
نکته اول
در این است که چرا به جنگ تحمیلی هشت ساله عنوان دفاع مقدس می دهیم. پاسخ آن این است که چند ویژگی در این جنگ وجود داشت که به آن جنبه تقدس بخشید و آن را از سایر جنگهای دنیا متمایز ساخت.
۱- در جنگهای دنیا از نیروهای نظامی استفاده می شود، ولی ما در این جنگ، یک بسیج عمومی داشتیم و همه اقشار ملت از زن و مرد، مسلمان و غیر مسلمان، در کنار نیروهای مسلح با دشمن جنگیدند.
۲- فرماندهی این دفاع را یک فقیه جامع الشرائط و مرجع تقلید و نائب امام زمان بر عهده داشت. و همه به فرمان او با دشمن می جنگیدند.
۳- انگیزه رزمندگان اسلام در این جنگ خدا بود و همه برای دفاع از اسلام و ارزشهای اسلامی و اطاعت از امام وارد میدان جنگ شده بودند.
۴- جلوههایی از معنویت و اخلاق، یاد خدا و توسل به اهل بیت ع در سراسر میدان جنگ موج می زد.
نکته دوم
گرامی داشت هفته دفاع مقدس دو جنبه دارد، یک جنبه آن ظاهر قضیه است که هر سال به صورت نمادین برگزار می شود. ولی جنبه دیگر آن حقیقت و روح دفاع مقدس است که بیشتر باید مورد توجه قرار گیرد و برای نسل امروز تبیین شود. و آن بیان اهداف دشمن در حمله نظامی به ایران اسلامی، معرفی دستهای پنهان پشت سر صدام، تبیین عوامل پیروزی ملت ایران آن هم با دست خالی در برابر دشمنی که شرق و غرب عالم حامی او بودند، بیان ایثار گری ها و فداکاری ها شهیدان و جانبازان و آزادگان سرافراز و خانواده های معظم آنان. اینها چیزی است که باید در گرامی داشت هفته دفاع مقدس روی آن سرمایهگذاری شود.
نکته سوم:
درسهای هشت سال دفاع مقدس است. یکی از درسهای دفاع مقدس این بود که ثابت کرد که ایمان به وعده الهی و ایستادگی و مقاومت در برابر دشمن شرط اول پیروزی است. و دومین درس دفاع مقدس این است که اگر ما بخواهیم جلو طمع دشمنان اسلام در حمله مجدد دشمنان به نظام اسلامی را بگیریم، باید بنیه دفاعی کشور را قوی و نیرومند سازیم.
اینکه بعضی میگویند ما نیازی به نیروی نظامی نداریم و یا می گویند مذاکرات برجام جلو حمله نظامی آمریکا را گرفت، اینها یا نمی فهمند و یا خائنند. آنچه جلو حمله نظامی آمریکا را گرفت قدرت و توان نظامی ایران بود.
https://eitaa.com/mesbah_jome