🔰 کابینه کارشناسی کارآمد یا گوشت قربانی غنیمتطلبان؟
🔸همزمان با افزایش گمانهزنی و شایعات رسانهای درباره نامزدهای عضویت در دولت چهاردهم، حساسیت افکار عمومی و کارشناسان نسبت به روش انتخاب اعضای کابینه دوچندان شده است.
🔸طی چند روز گذشته، برخی رسانهها و سیاسیون منتسب به مدعیان اصلاحات و مدعیان اعتدال، گمانهزنیهایی را درباره شورای بررسی نامزدهای وزارت مطرح کردند که بیشتر سوگیری سهمخواهانه داشت. شایعه اول درباره شورایی موسوم به «شورای راهبردی ۹ نفره» با حضور ظریف، ربیعی، صالحیامیری، طیبنیا، عبدالعلیزاده، آذریجهرمی، محمد صدوقی، قائمپناه و حسین علایی برای معرفی نامزدهای تصدی وزارتخانهها و معاونان رئیسجمهور بود. پس از انتشار این خبر، جواد آذریجهرمی، خبر از «کاسبی پست» داده و ضمن فیک خواندن برخی شایعات نوشت: «چرا این اخبار دست به دست میشود؟
🔻عدهای از شوق خدمت! حاضرند هر وعدهای به هر کسی بدهند تا مثلاً وزیر شوند. عدهای هم طالب این وعدههایند و امروز، روز کاسبی آنهاست. لذا با خبرسازی، این بازار مکاره فاسد شکل میگیرد».
🔻چند روز پس از شایعات درباره شورای راهبردی و تایید و تکذیب آن، خبری دیگری در رسانههای مذکور منتشر شده مبنی بر این که محمدجواد ظریف به عنوان «رئیس شورای راهبری دوره انتقال دولت چهاردهم» منصوب شده است.
🔸نکته قابلتأمل در این میان، فایل صوتی منتشر شده از علی طیبنیا در رسانهها میباشد. طیبنیا که از او به عنوان نامزد تصدی معاون اولی رئیسجمهور یا وزیر اقتصاد و «طبیب اقتصادی» یاد شده، چند هفته قبل سر کلاس درس در داشگاه تهران گفته بود:
🔻«ایشان فردا رئیسجمهور بشود، ظریف را میخواهد به عنوان وزیر خارجه معرفی کند؛ حتماً مجلس رای نخواهد داد. بگذریم از اینکه من، ظریف رو ضعیفترین وزیر خارجه بعد از انقلاب میدانم.
🔻قویترین کارشناس، هر چیزی جای خودش را دارد. قویترین کارشناس، ضعیفترین وزیر خارجه! دوره آقای ظریف، روابط خارجی ما افتضاح بود خصوصاً روابط منطقهای! ایشان اصلاً آدم اجرائی نیست. قائممقامش هم یک آدم خیلی ضعیفی را گذاشته بود».
🔸روزنامه اعتماد هم یادآور شده: « فشارهای سیاسی به وی آنهم چنین زودهنگام و از سوی برخی اصلاحطلبان نهتنها سیاستمدارانه نیست، بلکه اخلاقی هم به نظر نمیرسد. متأسفانه خوب میدانیم که در چنین موقعیتهایی اصحاب روز شنبه چه سان هجوم میآورند و عرصه را بر تصمیمگیران تنگ میکنند».
🔸در ستاد انتخاباتی مدعیان اصلاحات و اعتدال، دو گروه ذینفوذ (مدعیان اصلاحطلبی/ مدعیان اعتدالگرایی) در کنار برخی مشاوران آذریزبان پزشکیان و عده معدودی از شبهاصولگرایان حضور دارند که برخی از آنها، توقعاتی از دولت دارند و آقای پزشکیان کار بسیار سختی در مهار آنها دارد.
🔸باید امیدوار بود که آقای پزشکیان بتواند حلقه بسته «سهمخواهان ستاد انتخاباتی» را کنار بزند و با ظرفیت بزرگ نیروهای توانمند در کشور فارغ از انگارههای سیاسی و جناحی ارتباط بگیرد. این، دوراهی بزرگی است که افق کارآمدی یا ناکارآمدی دولت جدید را از همین حالا ترسیم میکند.
#خبر_ویژه
https://kayhan.ir/001Dtw
@Kayhan_online