ادامه مطلب بالا 👆👆🔰👇👇👇👇👇
روایت دیگرى در کتاب کافى، از امام صادق(علیه السلام) به این شرح نقل شده است: «ان اللَّه تبارک و تعالى لما قبض نبیه دخل على فاطمة من وفاته من الحزن ما لا یعلمه الا اللَّه عز و جل، فارسل الیها ملکا یسلى منها غمها و یحدثها؛ فاخبرت بذلک امیرالمؤمنین فقال لها: اذا احسست بذلک و سمعت الصوت، قولى لى، فاعلمته فجعل یکتب کل ما سمعت حتى اثبت من ذلک مصحفا، قال: ثم قال: اما انه لیس من الحلال والحرام، ولکن فیه علم ما یکون»(6)؛ (هنگامى که خداى تعالى پیامبرش را قبض روح فرمود، از شدت غم هایی که بر قلب زهرا در مصیبت پدرش وارد شد، جز خدا کسى آگاه نبود. به این جهت حق تعالى فرشته اى را مونس زهرا(علیها السلام) قرار داد تا تسلى بخش غم هاى او و هم صحبت او در تنهائى باشد.
فاطمه(علیها السلام) این مطلب را به على(علیه السلام) بازگو نمود؛ و حضرت فرمود هرگاه احساس کردى که فرشته به حضورت آمد، و صداى او را شنیدى مرا خبر کن. از املاء جبرئیل و فرشتگان دیگر که امیرالمؤمنین کاتب آنها بود، مصحف فاطمه فراهم آمد، که على درباره ى آنها فرمود: در این مصحف مسائل شرعى از حلال و حرام مطرح نیست بلکه دانشى است از آنچه که به وقوع خواهد پیوست).
محدثه بودن فاطمه(علیها السلام) در نزد شیعه از مسلمات است، به طورى که در زیارت آن حضرت وارد شده است:
«... السلام علیک ایتها المحدثة العلیمة»(7)؛ (سلام بر تو ای کسی که با فرشتگان هم سخنی و بسیار دانایی).
همچنین روایاتی در کتب اهل سنت درباره مقام و منزلت آن حضرت وجود دارد که نشان می دهد آن حضرت با فرشتگان هم سخن بوده است؛ از جمله ابن شاهین در «فضائل» روایت کرده: «پیامبر(صلى الله علیه وآله) دست علی(علیه السلام) را گرفت و با هم وارد خانۀ فاطمه(علیها السلام) شدند در حالی که فاطمه(علیها السلام) در مصلّای خود مشغول نماز بود و نزد آن حضرت طبقی از غذا بود که از آن بخار برمی خاست...» سپس می نویسد: «... پیامبر(صلى الله علیه وآله) فرمود این غذا از کجاست؟ فاطمه عرضه داشت: این ازجانب خدای متعال است، خداوند به هر کس که بخواهد بی حساب روزی می دهد»(8) رسول خدا(صلى الله علیه وآله) گریان شده و فرمود: «الحمدلله الذی أبی لکما أن یخرجکما من الدنیا حتّی یجریک فی المجری الذی أجری فیه زکریّا و یجریک فیه یا فاطمه بالمثال الذی جرت فیه مریم؛ «کلما دخل علیها زکریا المحراب وجد عندها رزقاً»(الآیة).»(9) (سپاس خدایی را که قبل از آنکه شما را از دنیا ببرد به تو ای علی همان کرامتی را بخشید که به زکریا داد و به تو ای فاطمه کرامت مریم را بخشید (آنگاه حضرت این آیه را تلاوت کرد): هرگاه که زکریا به محراب عبادت مریم وارد می شد غذایی آسمانی در نزد او می یافت).(10) و همانگونه که می دانیم این غذا ها برای مریم از جانب فرشتگانی آورده می شد که با او هم صحبت بودند.
علاوه برآنکه تمام گفتار و کردار حضرت صدیقه(علیها السلام) در طول حیات پر برکتش نمایانگر مقام محدّثه بودن آن حضرت می باشد.
کانال رسمی پاسخ به شبهات ، شایعات و مطالب روز
http://telegram.me/mobahesegroup
#ایتا 👇👇
https://eitaa.com/mobahesegroup
#سروش 👇👇
http://sapp.ir/mobahesegroup