یادداشت
در طلیعه نظم نوین جهانی «تمدن ها» بازیگر اصلیاند. تمدنهایی همچون ارتدکس به رهبری روسیه؛ کنفوسیوس به مرکزیت چین، غرب به محوریت ایالات متحده و اسلام به رهبری ایران.
پدیده اربعین را بایستی در این مناسبات فهم کرد. بنده معتقدم اربعین دارد بر این مناسبات تأثیرگذاری جدی میکند.
اربعین طلیعه بازیگری گفتمان توحید ناب جغرافیای تمدن اسلامی در مناسبات جهانی است و نکته جالب توجه آن این است که این بازیگری بر خلاف سایر بازیگریهای تاریخ، بر مبنای صلح و دوستی و مودت و صمیمیت و برادری و برابری و آزادی و معنویت و عقلانیت و عدالت است. این پدیده توانسته است در بعد جغرافیایی تمدنی، با تکیه بر عناصر فرهنگ اسلامی؛ از سویی یک گفتمان عدالتمحور ایجاد کند و از سویی دیگر دل و روح جهانیان را درگیر خود کند و این همانا شروع بازیگری تمدن نوین اسلامی است.
آنچه اکنون در مناسبات جهانی مشاهده میشود این است که دولت محوری مبتنی بر نظم دولت-ملت که سالها بر عرصه جهانی حاکم بود، در حال گذار است. این دولت محوری که البته با هسته مناسبات اقتصاد مدرن سرمایهداری تعریف میشود، اکنون با افول هژمونی ایالات متحده آمریکا شروع به فروپاشی کرده است و بار دیگر شاهد بازگشت کلان هویتها به عرصه معادلات بین المللی هستیم. اربعین و کلان هویت مبتنی بر مناسبات توحیدمحور حسینی، شکل جدیدی از معادلات تمدنی است. پدیده اربعین سمبل گذار جهان به نوعی نظم نوین چندقطبی مبتنی بر بازیگری تمدنهاست و تمدن اسلامی و جغرافیای عظیم آن نقشی جدی در معادلات آینده جهان خواهد داشت
#نگرشی_نو_به_دین_تمدنساز
#اربعین
⬛️⬛️⬛️⬛️⬛️⬛️⬛️⬛️⬛️⬛️
@mhgolkar