﷽ 🎇 💐 🏴 فاطمه زهرا (س)، (۸۲):
💐 در فراق پدر (۱):
● گریه بعد از دفن پیامبر :
● انس بن مالک میگوید: پس از دفن جنازه رسول خدا (ص) فاطمه (س) با من ملاقات کرد و با اندوهی فراوان فرمود: "ای انس! چگونه دل شما قبول کرد که خاک بر چهره نازنین پیامبر (ص) بریزید؟ سپس با گریه گفت: آه پدرم! آه پدرم! که دعوت حق را اجابت کرد و خداوند او را به نزد خود برد". (عوالم العلوم / ج11 / ص 810 )
● درخواست پیراهن پدر:
● وقتی انسان به کسی یا چیزی علاقه و محبت داشته باشد به آثار او نیز علاقه و محبت دارد و روی این اساس فاطمه زهرا وقتی پیراهن پیامبر را می دید سخت گریه می کرد.
● علی (ع) می فرماید: "رسول خدا (ص) را در پیراهنش غسل دادم پیوسته فاطمه زهرا (س) میگفت پیراهن پدرم را به من نشان بده، وقتی پیراهن را میگرفت آنرا می بوئید و غش میکرد من که دیدم حالش این چنین می شود پیراهن را از او پنهان کردم". (بحار الأنوار/ ج43 / ص 157)
● (این علاقه در میان فرزندان زهرا نیز وجود داشت زیرا زینب (س) پیراهن امام حسین را بعد از حادثه کربلا از خود جدا نکرد و پیراهن خونین و سوراخ سوراخ امام را با خود به همراه داشت و هنگام رحلتش پیراهن امام حسین را روی سینه اش گذاشته بود و می گفت حسین! حسین! حسین! و این همان پیراهنی بود که زهرا (س) با دستان خویش بافته و تحویل زینب داده بود)
.............................
💥 ﷽《وَ قَضَىٰ رَبُّكَ أَلَّا تَعْبُدُوا إِلَّا إِيَّاهُ وَ بِالْوَالِدَيْنِ إِحْسَانًا إِمَّا يَبْلُغَنَّ عِندَكَ الْكِبَرَ أَحَدُهُمَا أَوْ كِلَاهُمَا فَلَا تَقُل لَّهُمَا أُفٍّ وَ لَا تَنْهَرْهُمَا وَ قُل لَّهُمَا قَوْلًا كَرِيمًا》. (الإسراء/ ۲۳)
● ترجمه: "و پروردگارت فرمان داده: جز او را نپرستید! و به پدر و مادر نیکی کنید! هرگاه یکی از آن دو، یا هر دوی آنها، نزد تو به سن پیری رسند، کمترین اهانتی به آنها روا مدار! و بر آنها فریاد مزن! و گفتار لطیف و سنجیده و بزرگوارانه به آنها بگو"!
《وَ اخْفِضْ لَهُمَا جَنَاحَ الذُّلِّ مِنَ الرَّحْمَةِ وَ قُل رَّبِّ ارْحَمْهُمَا كَمَا رَبَّيَانِي صَغِيرًا》. (الإسراء، ۲۴)
● ترجمه: "و بالهای تواضع خویش را از محبّت و لطف، در برابر آنان فرود آر! و بگو: «پروردگارا! همانگونه که آنها مرا در کوچکی تربیت کردند، مشمول رحمتشان قرار ده!»