ا⚜️✨⚜️✨⚜️
ا✨
ا⚜️
#ذوالحجة_الحرام
#عید_غدیر
✨«وَ إِنَّهُ لَتَنْزِيلُ رَبِّ الْعالَمِينَ نَزَلَ بِهِ الرُّوحُ الْأَمِينُ عَلى قَلْبِكَ لِتَكُونَ مِنَ الْمُنْذِرِينَ»
حضرت قرآن، تنزیل پروردگار جهانیان است که به واسطه روح الامین آن را نازل گردانیده و بر قلب تو فرود آورده تا از انذاردهندگان باشی
﴿سوره مبارکه شعراء، آیات ۱۹۲ الی ۱۹۴﴾
ا┅═✧❁ ✨ ❁✧═┅ا
🕋«إنزال» یا همان نزول دفعی حضرت قرآن، نزول ذات علم بوده است که در لیلة القدر فاطمی بر حضرت خاتم الانبیاء و المرسلین (صلی الله علیه و لله و سلم) نازل شد؛ اما «تنزیل» یا همان نزول تدریجی ، صورتی از نزول حضرت قرآن است که در آن، علم کلّ و تام هستی به صورت تدریجی طی بیست و سه سال بعثت حضرت ختمی مرتبت (صلی الله علیه و آله و سلم) تنزیل یافته است.
☑️به عبارت دیگر، ذات بسیط حضرت قرآن، در «تنزیل» به کثرت رسید و برای خلق تبیین و تفهیم گردید تا ایشان از این طریق به هدایت و آن غایت قصوای خلقت نائل شوند.
🖋«صورت آفاقی» نزول تدریجی حضرت قرآن، ابلاغ حقیقت آن یعنی «ولایت» بوده است. بدین شرح که اکمل دلالات در نزول تدریجی، نزول حقیقت آن یعنی ولایت امیرالمومنین علی (علیه السلام) بود تا منزل به منزل از جانب رسول اعظم الهی به مردم ابلاغ گردد؛
🖋چرا که بیان حضرت قرآن، حقیقتی جز معرفت امام ندارد که کمال این ابلاغ ولایت، از حیث صورت ظاهری و آفاقی در تاریخ، در روز غدیر به منصه ظهور رسیده است.
✔️همانطور که تفسیر آیات فوق از سوره مبارکه شعراء ، در کلام حضرات امامین الباقرین الصادقین (علیهم السلام) بر این مهم دلالت دارد:
➖في قَوْلِهِ:«وَ إِنَّهُ لَتَنْزِيلُ رَبِّ الْعالَمِينَ- نَزَلَ بِهِ الرُّوحُ الْأَمِينُ عَلى قَلْبِكَ- لِتَكُونَ مِنَ الْمُنْذِرِينَ» قَالَ:
▫️«هي الولاية لأميرالمؤمنين (عليه السلام)» (۱)
▫️«الولاية التي نزلت لأميرالمؤمنين (عليه السلام) یوم الغدیر» (۲)
📜و أميرالمؤمنين علي (علیه السلام) در فرازهای خطب مبارکی که در مقام معرفی خویشتن به نورانیت بوده اند، فرموده اند:
✨أنَا القُرآن (۳)
✨ أنَا الْمَثَانِي وَ الْقُرْآنُ الْحَكِيمُ (۴)
ا┅═✧❁ 📔منابع ❁✧═┅ا
(۱).البرهان في تفسير القرآن ؛ ج۴ ؛ ص۱۸۳
(۲). تفسير القمي ؛ ج۲ ؛ ص۱۲۴ ؛ تفسير كنز الدقائق و بحر الغرائب، ج۹، ص ۵۰۶
(۳).الکافی، ج ۸ ص۲۸؛ البرهان في تفسير القرآن ،ج۴ ص۱۲۹
(۴). الفضائل لابن شاذان القمي ، ص۸۰ ؛ الموسوعة الكبرى عن فاطمة الزهراء (عليها السلام ) ج۹ ص۹۲ [خطبه مبارکه مفاخره].
⚜️
✨
⚜️✨⚜️✨⚜️
کانال رسمی پاسخ به شبهات و شایعات
👇👇👇👇👇
@mobahesegroup