دکتر رئیسی با تاکید بر اینکه یکی از عوامل مهم و موثر بر شکلگیری نظم جدید جهانی، انقلاب اسلامی است، گفت: امروز میبینیم شاخصهای قدرتمندی و یکجانبهگرایی آمریکا در حال افول بوده و قدرتهایی جدید و نوظهور مثل سازمانهای منطقهای به ویژه در آسیا، در حال شکلگیری است.
رئیس جمهور با تاکید بر اینکه انقلاب اسلامی یک پای مهم و موثر این جریان در حال شکلگیری به نفع جریان مقاومت است، افزود: امروز به وضوح میبینیم که وضعیت رژیم صهیونیستی به عنوان مولود نامبارک آمریکا در منطقه، در تاریخ 70 ساله گذشته از شکلگیری این رژیم، هیچ زمانی به بدی امروز نبوده است و اینها شاخصها و نمودهای قابل توجهی از شکلگیری نظم جدید جهانی هستند.
وی، دیگر تحول جامعه در پرتو آموزههای امام (ره) را اجرای عدالت عنوان کرد و توضیح داد: عدالت میتواند امری فردی همچون عادل بودن هنگام شهادت در محکمه یا عادل بودن امام جماعت باشد، اما یک بعد دیگر شخصیتی انسان عادل، غلبه بر قوای شهوانی و غضبیه است و نوع متعالی آن این است که در کشور وجود انسان جز خدا حکم نکند و تمام رفتارش بر اساس عدالت و اعتدال باشد.
رئیس جمهور با بیان اینکه امام راحل هم عادل و هم عدالتخواه بود و مردم را به سوی خدا و اجرای عدالت دعوت میکرد، تصریح کرد: اگر رابطه انسان با خود، خدا، دیگران و جهان هستی درست تنظیم شود، زندگی او بر اساس اعتدال خواهد بود.
دکتر رئیسی با تاکید بر اینکه بنیانگذار انقلاب با همه وجود در پی برقراری عدالت در تمام حوزهها بود، افزود: بعد از توحید هیچ مفهوم دینی به فراگیری عدالت نیست که با تمام شئون زندگی و اصول فکری گره خورده است. امام(ره) در عمر خود تلاش کرد با عدالت زندگی کند و از همین رو بود که مردم به دعوت این انسان خودساخته لبیک گفتند.
رئیس جمهور در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به اینکه بسیاری تلاش کردند امام خمینی را بشناسند، اظهار داشت: امام (ره) هم برای مصلحان و متفکرانی که دنبال آن بودند جایگاهی اطمینانبخش و مورد اعتماد و نیرومند برای اداره جامعه پیدا کنند و هم برای شرقشناسان که در پی بررسی آسیبها و تحریفهای جوامع دینی بودند، الگوی خوبی بود.
وی با تاکید بر اینکه تجلیل همراه با تحلیل ارزشمند است، ادامه داد: به هر میزان که تحلیل ما از شخصیت، سیره و حرکت اولیا دقیقتر، ریشهدارتر و درستتر باشد، تجلیل ما از ایشان ارزش بیشتری خواهد داشت و در تجلیل مقام امام (ره) هم باید تحلیل درستی نسبت به شخصیت جامع او داشته باشیم.
رئیس جمهور نام و یاد امام (ره) را روح کالبد جمهوری اسلامی ایران دانست و تصریح کرد: امروز راه امام (ره) هدایتگر ما و همه مردمی است که میخواهند آزاد، مستقل و مسلمان زندگی کنند.
دکتر رئیسی اظهار داشت: در شرایط امروز، صدای عدالتخواهی انسان معاصر، فریاد و رهنمودهای امام (ره) است و ایشان بنیانگذار مردمیترین انقلاب و نهضت بودند که جلوههای آن قابل مطالعه، اندیشه و الگوبرداری برای همه مردم جهان است.
رئیس جمهور در ادامه تبیین تحولاتی که امام راحل در مردم و جامعه ایجاد کرد، اظهار داشت: امام(ره) به مردمی که در مقابل قدرتهای شیطانی احساس حقارت میکردند، عزت نفس و کرامت نفس دادند و دو اصل اتکال به خدا و اعتماد به نفس را عامل پیروزی ملتها دانستند.
وی افزود: ملت ما با روحیه امام (ره) کرامت نفس پیدا کرد و احساس حقارت او از بین رفت و به قدرتی بزرگ تبدیل شد؛ نهالی که بنیانگذار انقلاب اسلامی غرس کرد، به درخت تنومندی تبدیل شده است که ثمرات بسیاری دارد.
رئیس جمهور با بیان اینکه امروز امتداد راهبردی انقلاب اسلامی در اقصی نقاط منطقه و دنیا قابل مشاهده است، اظهار داشت: روح ایستادگی هشت ساله مردم مقاوم و مظلوم یمن در برابر مستکبران در سختترین شرایطی که دارند، از آموزههای انقلاب اسلامی است و مردم فلسطین که پیش از این به میزهای مذاکره و سازمانهای آزادیبخش و قراردادهایی چون کمپ دیوید، اسلو و شرمالشیخ چشم داشتند، با مقاومت و ایستادگی تغییر یافتند و امروز ابتکار عمل به دست مجاهدان در میدان است.
دکتر رئیسی خروج از روحیه خمودگی را درس دیگر امام راحل برای جامعه ایران برشمرد و گفت: امام راحل دین را از امری شخصی و فردی به امری اجتماعی و نظامساز و جامعهساز تبدیل کردند و به ما درس مقاومت و ایستادگی در برابر دشمن آموختند.
رئیس جمهور ایجاد افق آینده، تشکیل امت اسلامی و شکل دادن تمدن نوین اسلامی را از دیگر آموزههای بنیانگذار جمهوری اسلامی عنوان کرد و افزود: جامعه ما میتواند مدنیت به نام دین را در برابر تمدنهای مدعی امروز رقم بزند و امت اسلامی در سایه این حرکت یکپارچه شود.