مرکز اسناد انقلاب اسلامی:
🔖به بهانه ۸ اردیبهشت سالروز شهادت شهید علیاکبر شیرودی
📌بازتاب رسانهای نقش شهید شیرودی در مقابله با نیروهای بعثی
▪️هشتم اردیبهشت ۱۳۶۰ جنگندههای ارتش طی دو عملیات پروازی، نیروهای صدام بعثی را که آماده حمله به مناطق غربی کشورمان بودند، شدیدا بمباران کردند. در نتیجه این عملیات موفق، ۸ تانک نابود شد و نزدیک به ۳۰ سرباز بعثی کشته شدند.
▫️قسمت تلخ این ماجرا آنجا بود که در این عملیات ۱۱ تن از نیروهای نظامی ایران نیز به شهادت رسیدند؛ یک نفر از نیروی زمینی ارتش، یک تن از نیروی هوایی و یک نفر از ژاندارمری جمهوری اسلامی ایران و شهید علی اکبر شیرودی یکی از آنان بود.
▪️فردای آن روز یعنی ۹ اردیبهشت ماه، روزنامه ها درباره شهید شیرودی نوشتند: «خلبان شیرودی در آخرین لحظات حیات، ۲ تانک دشمن را منهدم کرد».
▫️روزنامههای آن دوره نظیر کیهان و اطلاعات بیانیه ستاد مشترک ارتش جمهوری اسلامی ایران را درباره شهید شیرودی منتشر کردند که به نقش او در موفقبودن این عملیات اشاره کرده بود.
🔗
https://eitaa.com/joinchat/1478689249C92c984b30e
📌حسین شریعتمداری: مرحوم احسان طبری خدمت بزرگی به نظام اسلامی کرد
▪️احسان طبری برجستهترین تئوریسین مارکسیسم, عضو برجسته آکادمی علوم شوروی سابق و عضو مرکزیت حزب توده بود و روز ۹ اردیبهشت ۱۳۶۸ دارفانی را وداع گفت.
▫️بعد از بازداشت اعضای حزب توده احسان طبری هم با اندکی فاصله بازداشت شد. حضرت امام(ره) اصرار داشتند که با احسان طبری گفتوگو شود. در پی پیشنهاد امام راحل و با اشاره حضرت ایشان افرادی (از جمله حسین شریعتمداری) برای گفتوگو با ایشان انتخاب شدند.
▪️در گفت و گوی انجام شده با حسین شریعتمداری در گنجینه تاریخ شفاهی مرکز اسناد انقلاب اسلامی، نکاتی قابل توجه از وی در خصوص احسان طبری بیان شده است.
🔖به بهانه انتشار نخستین شماره روزنامه حبلالمتین
📌از کلکته تا تهران؛ گذری بر فراز و فرود روزنامه حبلالمتین
▪️از سالهای پایانی سلطنت ناصرالدین شاه تا پس از فتح تهران به دست مشروطهخواهان، در کلکته و تهران دو روزنامه با نام «حبل المتین» انتشار یافت که مدیریت هر دو روزنامه بر عهده سید جلالالدین حسینی کاشانی متخلص به ادیب و ملقب به مویدالاسلام بود.
▫️ این روزنامه تاثیر بسیار زیادی در آگاهی ایرانیان در پیش و پس از شکلگیری مشروطیت داشته است.
▪️بنابرآنچه در منابع موجود است، سید جلالالدین در ۱۳۰۵ ه ق در بندرعباس با سید جمالالدین اسدآبادی دیدار کرد و این آشنایی، مؤیدالاسلام را به فکر تأسیس نشریه انداخت.
▫️از این رو، در سال ۱۳۱۱ ه ق و در زمان حضور در هندوستان، در نتیجه مکاتباتش با سید جمالالدین و میرزا ملکم خان ناظمالدوله، نشریهای در کلکته منتشر کرد که هدف از انتشار آن، ایجاد تحول فکری در ایرانیان بود.