✴️ لبنان صحنه تقابل دو دیدگاه
🔶بندر بیروت اصلیترین بندر تجاری و مهمترین مرکز واردات و صادرات لبنان است و سالانه بیش از ۳ هزار کشتی در آن پهلو میگیرد. در این بندر نزدیک به تمامی ذخایر گندم، دارو، مواد غذایی و مایحتاج روزانه مردم لبنان نگهداری میشد که در اثر انفجار اخیر از بین رفت؛ بنابراین میتوان گفت، انفجار روز سهشنبه (۱۴ مردادماه) در این بندر، انفجار در اقتصاد لبنان هم بود. لبنان در چند دهه اخیر بحرانهای اقتصادی متعددی را تجربه کرده است، اما در سالهای اخیر کشورهای غربی با هدف تضعیف حزبالله و رویگردانی مردم لبنان از جبهه مقاومت، این فشارها را شدت دادهاند. لبنان بدهی خارجی نزدیک به ۱۰۰ میلیارد دلاری دارد و جزو بدهکارترین کشورها به صندوق بینالمللی پول محسوب میشود. همچنین بر اساس پیشبینیها، لبنان رشد منفی ۱۲ درصدی را در سال جاری میلادی تجربه خواهد کرد. جالب است بدانیم که این حجم از بدهیهای خارجی در دوره حکومتداری غربگرایان بر این کشور تحمیل شده است؛ اما در حادثهای که شدت خسارات اقتصادی آن بین ۱۰ تا ۱۵ میلیارد دلار برآورد میشود، همین غربگرایان لبنانی باز هم انگشت اتهام را به سمت حزبالله، تنها نماد اقتدار مردم این کشور نشانه رفتهاند.
🔶گزارههای خبری: اتهامزنی به جبهه مقاومت از همان ساعات ابتدایی حادثه بندر بیروت با نشر شایعات خبری از سوی رسانههای وابسته به جریانهای غربگرای داخلی لبنان و برخی رسانههای عربزبان منطقه آغاز شد و عنوان شد که این حادثه ناشی از انفجار انبارهای تسلیحاتی حزبالله در این بندر بوده است! سید حسن نصرالله در سخنرانی روز جمعه (۱۷ مرداد) با رد این شایعه، افزود: «هدف این رسانهها و شخصیتهای سیاسی از مطرح ساختن ادعاهایی ازایندست، این بود که ملت لبنان را علیه حزبالله تحریک کنند. هدف، تخریب حزبالله بود. من صراحتاً و با قاطعیت وجود هرگونه انبارهای تسلیحاتی و مواد منفجره متعلق به حزبالله در بندر بیروت را رد میکنم.» سید مقاومت مدیریت بندر بیروت توسط حزبالله را نیز دروغی بیش ندانست و گفت؛ این حزب و همه نیروها و کادر و تجهیزات آن در اختیار دولت است تا این بحران را پشت سر بگذارد.
🔶گزاره تحلیلی: در خصوص چرایی هدف دشمنان حزبالله در تضعیف این حزب میتوان به مواضع مردمی و مستقلانه حزبالله در عبور لبنان از مشکلات اقتصادی اشاره کرد؛ ملت لبنان دو انتخاب برای عبور از مشکل اقتصادی شدت یافته با حادثه بیروت پیش روی خود دارد؛ یا همچون دهههای اخیر صحنه مدیریت کشورشان را به غربگرایانی بسپارند که مدیریت عبور از مشکلات را پیش از این با تکیه بر کمکها و بدهیهای کشورهای غربی نشان دادهاند؛ موضوعی که در حال حاضر موجب فشار بیشتر بر مردم شده است، یا بر توان و اراده بومی متوسل شوند، ارادهای که منجر به استقلال این کشور از فرانسه طی ۷۷ سال پیش شد و توانست با سرکوب دشمن صهیونیستی در چندین برهه، بر اشغالگری این سرزمین خاتمه دهد. نگاهی که معتقد است عبور از مشکلات نه صرفاً با وادادگی و دست به دامان اینوآن شدن، بلکه با وحدت ملی، تکیه بر توان داخلی و حفظ روحیه مقاومت در برابر دشمنان امکانپذیر است.
🖌اکبر کریمی