🔰 گزارش کوتاه استاد علیرضا پیروزمند از دیدارهای مجموعۀ فرهنگستان علوم اسلامی قم با رهبر معظم انقلاب اسلامی (مُدظلّه):
«بعد از رحلت علامه سید مُنیرالدّین حسینی (رحمةُ الله علیه)، یک دیدار خصوصی و سه دیدار دیگر با رهبر معظم انقلاب (مُدظلّه)، برگزار گردیده، لکن مطالب آن جلسات توسط مجموعۀ رسانهای بیت رهبری منتشر نشده است و بنده بهعنوان شاهد عینی، با توجه به یادداشتهای برداشتهشدۀ داخل جلسات، مطالبی را عرض میکنم. البته بسیار خوشحال میشویم که متن کامل این جلسات انتشار پیدا کند تا به صورت مستندتری مطالب را تقدیم کنیم و نیز جلوی سوءاستفادۀ بعضی افراد را، که فرمایشات رهبری معظم را تقطیعشده و ناقص منتشر میکنند تا وجهۀ فرهنگستان را تخریب کنند، بگیریم.
یک جلسۀ خصوصی بههمراه خانواده علامه حسینی، خدمت رهبری رسیدیم که هم از خانوادۀ ایشان تفقد شد و هم در مورد روند چگونگی ادامه کار، مطالبی بیان فرمودند. دو جلسۀ دیگر بهصورت حضوری، بههمراه عدهای دیگر که معمولاً در روزهای دوشنبه برگزار میشود، انجام شد. دیدار چهارم هم مربوط به بازدید نمایشگاه فرهنگستان در آخرین سفر ایشان به قم است.
دو سری نکات کلی در این دیدارها بیان شده است؛ یکسری تحذیرهایی بود که در کار باید ملاحظه میشد و دیگری در مورد اهمیت و اصل حرکت است. مطالب سری اول که فرموده شده، یک نمونه، نحوۀ مواجهه با بزرگان حوزه و از طرف دیگر جوانان حوزه بود؛ فرمودند تا بنایی مستحکم ساخته نشده، بناهای قبلی تخریب نشود. نکته دیگر اینکه افراد توانا باید این کار را انجام دهند؛ هم پژوهشگران و هم مخاطبان باید افراد فرهیختهای باشند.
توصیه دیگر این بود که سعی کنید عباراتی که استفاده میکنید، مغلق نباشد؛ بهویژه با اشاره به ادبیات استاد فقید، فرمودند که من شاگرد کمهوشی نبودم، جزواتی را آقای حسینی آوردند (متن پیاده شده جلسات پژوهشی)، و من مطالعه کردم ولی مطالب منتقل نشد. البته ایشان خاطرهای دیگر هم ذکر کردند که من آقای میرباقری را نمیشناختم، در رادیو صحبتی شنیدم و احساس کردم که این صحبت، عقبه علمی قوی دارد. من پرسیدم که ایشان چه کسی هستند؟ گفتند آقای میرباقری، از شاگردان استاد حسینی هستند، و من خوشحال شدم و گفتم که الحمدلله آقای حسینی یک زبان گویایی پیدا کردند.
این مطالب عمدتاً هشدارها و توصیههایی بود که ما باید به آنها توجه کنیم و فرهنگستان، همان موقع، برای تحقق این اوامر، سیاستها و ضوابطی را در حوزۀ «پژوهش، ترویج و نیروی انسانی» مصوب و پیگیری کرد.
مطالب دیگر، ناظر به اهمیت و بعضاً تأیید کار بوده است. در همان ملاقات اول بعد رحلت استاد حسینی (رحمةُ الله علیه)، جزوهای در مورد مأموریت فرهنگستان، قبل از ملاقات به ایشان داده شده بود و هم داخل جلسه، نکاتی را استاد میرباقری بیان کردند و نیز گفتند که ما طبق نظر شما ادامۀ مسیر خواهیم داد و چنانچه شما بخواهید، مجموعه را تعطیل خواهیم کرد.
رهبری معظم فرمودند که بعد از رحلت حضرت امام خمینی (رحمةُ الله علیه)، آقای حسینی آمدند و همین را از من پرسیدند و من همان موقع هم گفتم که شما فعالیتتان را ادامه دهید.
معظمله در وصف فرهنگستان بیان فرمودند که: «بنیانٌ أسّسَ علی التّقویٰ». و اضافه کردند مرحوم حسینی با تقوا فرهنگستان را بنا نهاد و بدون اینکه توقعی داشته باشد، برای انقلاب زحمت میکشید. همچینن بیان داشتند که شما بهدنبال نرمافزار اداره نظام اسلامی هستید و فرمودند من سراغ ندارم این کار را مجموعهای دیگر انجام بدهد و اگر هم سراغ داشتم باز میگفتم که شما هم انجام بدهید، چرا که اهمیت کار زیاد است.
این جملۀ تعیینکنندهای برای اعضاء فرهنگستان بود. در جلسات دیگری نیز مطالبی در تأیید این مطلب فرمودند؛ از جمله در یکی از جلسات دوشنبه فرمودند منتظر نباشید که کار شما زود به انتها برسد، بلکه بهتدریج مباحث را ارائه دهید. همچنین فرمودند که مطالبی را که به کاربرد نزدیکتر است بیان کنید و الزاماً از مطالب بنیادیتر شروع نکنید.
همچینن با مثال از اندیشه شهید صدر فرمودند که انتظار نداشته باشید که بهزودی به شما اقبال شود، کمااینکه شهید صدر بعد از شهادت بیشتر تفکراتش شناخته شد. فرمودند این کار بهطور طبیعی زمان میبرد.
در پایان متذکر میشوم کسانی که با تقطیع بیانات بزرگان، دنبال تخریب وجهۀ فرهنگستان هستند، این روششان، روش علمی نیست. درمجموع، برداشت ما این است که رهبر فرزانه انقلاب، به نتایج فرهنگستان اهتمام دارند، لکن مانند باغبانی، بهدنبال رفع آفات هستند و نصیحت میکنند و راه پیشِ رو را نشان میدهند.»
(اسفندماه ۱۴۰۰، مصاحبه در سالگرد رحلت مرحوم علامه حسینی)
➡️
http://www.isaq.ir/vdcg.z9qrak9xxpr4a.html
https://eitaa.com/monir_ol_din