#تربیت_نسل_مهدوی
#پرسش_و_پاسخ_تربیتی
⁉️سؤال: فرزند ده سالهی من تمایلی به پوشیدن چادر ندارد؛ با وجود اینکه در خانوادهی ما پوشیدن چادر مهم است و ما آن را رعایت میکنیم، امّا او چندان تمایلی به این کار ندارد؛ گاهی میپوشد و گاهی نمیپوشد. هم محبّت در خانواده بوده است و هم او را تشویق کرده ایم. گاهی هم او به اصرار ما چادر میپوشد؛ امّا رغبت زیادی نشان نمیدهد. لطفاً راهنمایی کنید.
✅پاسخ از استاد تراشیون:
📜راهکارها:
1⃣ پرهیز از سختگیری بیش از حد:
🔸گاهی اوقات سختگیریهای خود والدین باعث میشود که بچّهها پوشیدن چادر را نپذیرند؛ مثلاً کودک میبیند که وقتی چادر سر میکند، مادر مدام میگوید موی خود را بپوشان، مراقب حجاب خود باش، این چه وضع چادر پوشیدن است، پشت چادر را جمع کن تا خاکی نشود، باران آمده است خیس نشود!
لذا وقتی چادر سر میکند حس میکند که بمباران تذکّرات پشت سر هم شروع میشود.
👌ما باید با بیان صحیح از او بخواهیم که چادر بپوشد. حتّی اگر میبینیم موی دختر ما از چادر بیرون است، گونهی او را ببوسیم و در همان حال که او را میبوسیم، موی او را هم مرتّب کنیم. در حقیقت باید با
#محبّت و با استفاده از روشهای
#غیر_مستقیم این کار را انجام دهیم.
2⃣ استفاده الگوهای عینی مناسب:
🔸دومین نکته این است که ما باید بر اساس الگوهای عینی فرزندان خود را محجّبه کنیم. وقتی بچّههای ما مدام پای سریالهای خارجی مینشینند، دیگر ما نباید انتظار داشته باشیم که چادر سر کنند.
در این صورت این کار برای آنها سخت میشود؛ چون مدام آن موارد عینی را میبینند که بدون حجاب است.
همانطور که میدانید، در امر تربیت، «دیدن» یکی از بخشهای یادگیری است. لذا ما باید دقّت کنیم که فرزندان ما بیشتر انسانهای چادری را ببینند تا از آنها الگو بگیرند و در افراد فامیل و دوستان و هم کلاسیهای او نیز این توجّه را داشته باشیم.