⚖حقوق خود را بهتر بشناسیم
#ازدواج موقت
❇️نوعی عقد ازدواج است که در آن زن و مرد، برای مدت معین و با مهریه معلوم، در زوجیت هم قرار می گیرند. پس از پایان مدت ذکر شده، رابطه زوجیت بین آن دو نیز منقضی می گردد.
❇️موجب ماده 1095 قانون مدنی، عدم تعیین مهریه در نکاح موقت، سبب بطلان این نوع ازدواج می شود. برخلاف نکاح منقطع(موقت)، عدم تعیین مهریه در نکاح دائم سبب بطلان عقد نمی گردد.
⛔️ ماده 1043 قانون مدنی:در انعقاد نکاح منقطع، در صورتی که دختر باکره باشد، رضایت پدر حتما می بایست اخذ شود.
⛔️همچنین بر اساس ماده 1048، مرد نمی تواند، به طور همزمان، دو خواهر را به نکاح منقطع خود درآورد.
❇️نکته ای که می بایست در انعقاد نکاح موقت در نظر گرفته شود، این است که در نکاح منقطع طلاق وجود ندارد. مطابق ماده 1139 قانون مدنی، زمانی زن می تواند از زوجیت شوهر خود خارج شود که مدت زمان نکاح منقطع تمام گردد یا اینکه مرد باقی مدت باقی مانده را به زن ببخشد. تنها در صورت وجود یکی از این موارد است که مسئولیت زن و شوهر در قبال یکدیگر پایان می یابد
❇️مطابق متن ماده 1113 قانون مدنی، در نکاح منقطع به زن نفقه پرداخت نمی شود، مگر اینکه در هنگام عقد، پرداخت نفقه به زوجه شرط شده باشد.
❇️مطابق ماده 1152 قانون مدنی، عده در ازدواج منقطع، دو طهر است، اما اگر زن به اقتضای سن خود، عادت زنانگی نبیند، می بایست چهل و پنج روز را عده نگه دارد.
❇️مطابق تبصره ماده 336 قانون مدنی، زن در زمان ازدواج منقطع، همانند ازدواج دائم، از اجرت المثل ایام زوجیت برخوردار خواهد بود.