✍️سوال کاربر:
✨دختر 5 ساله ام به مادر وابسته شده است
💐سلام خسته نباشی ،دختری دارم ۵ساله و۵ماهشه ،خیلی وابسته به مادرش هست هرجامادرش رفت اونم باهاش میره،تواتاق خودش هم نمیخوابه،چه کارکنم؟
📚پاسخ مشاور:
🌿با سلام و عرض ادب خدمت شما کاربر گرامی
♨️معمولاً وابستگیهای دست و پا گیر در خانوادههای کمجمعیت رخ میدهد. ریشه وابستگیها یا ترسها و استرسها و اضطرابهای شدید هستند و یا کمبود اعتمادبهنفس و خودباوری
❇️در گام اول باید بررسی شود که آیا فرزند شما از موقعیت، شیء یا فرد خاصی ترس و اضطراب دارد تا آنها را در گام اول حل و فصل نمایم و تحت مدیریت خود قرار دهیم. گاه ممکن است حادثه خاصی یا فرد خاصی این اضطرابها و ترسها را ایجاد کرده باشد که در جای خود نیاز به بررسی بیشتر دارد.
👈معمولاً در سالهای ابتدای زندگی یعنی دو سه سالگی باید اعتمادبهنفس فرزندان شکل بگیرد که استقلالطلبی در نهاد آنها به صورت خدادادی، آنها را به سمت کارآمدی و خودباوری سوق میدهد اما در همین فضاهای پر مراقبت است که والدین اجازه ظهور و بروز کافی را به فرزندان نمیدهند و آنها را وابسته به خود میسازند و به نوعی در تنظیمات کارخانه فرزند خود دست میبرند.
⚠️اگر فرزند ما در دوره استقلالطلبی خود بتواند به خودباوری دست پیدا کند به شدت بر میزان وابستگی او تأثیرگذار است اگر این اتفاق در دوره زندگی او تا حدوداً سه سالگی اتفاق نیفتاده است اما باید به مرور تلاش کرد و این کم کاری را جبران نمود.
✅بنابراین برای حل این مشکل پیشنهادها زیر را دنبال نمایید:
1.سعی کنید که او را وارد فضای ارتباطی با دوستان متعدد نمایید. بازی با دوستان خود یکی از عوامل فراموشی این وابستگی است چرا که لذتبخش است و میتواند دست بالاتر را داشته باشد.
2.بر میزان توانمندی فرزند خود بیفزایید و او را در همین راستا تشویق نمایید تا خودباوری و کارآمدی بیشتری را در خود احساس نمایید.
3.برای برخی از جداییها البته از آسان به سخت و به صورت تدریجی میتوانید جایگزین و حتی جایزه هم تعیین نمایید. مانند بازی در پارک به جای همراهی با مادر یا خرید فلان خوراکی به جای همراهی با مادر و... البته در بحث جایزه باید مراقب شرطی کردن فرزند هم باشید و این کار را یا به صورت غیر متناوب و یا به صورت غیر منتظر دنبال نمایید.
4.با او به گفتگو بنشینید و در رابطه با همین مسئله در یک فضای صمیمی و آرام و در حد ظرفیتش علت شناسی کنید و راهکارهای مناسب را از خود او دریافت نمایید و حتی برخی از مشکلات این مسئله را به نحوی دلسوزانه با او در میان بگذارید.
5.قدرت قصهگویی و الگودهی را نیز دست کم نگیرید. از نمونههای انسانهای شجاع و مستقل برای او داستان بخوانید.
🌸با تشکر از صبر و حوصله شما
📎
#خانواده_سبک_زندگی
📎
#مشاوره
📎
#فرزند_پروری
لینک_مطلب
http://btid.org/node/204999
📩 سوالات شما را مشاورین کانال پاسخگو هستند👇
✅ آیدی ارتباط با مشاور👇
@pasokhgo313
🔰 مرکز جامع مشاوره و خانواده
╔ ✾ ✾ ✾ ════╗
🆔
@moshaver41
╚════ ✾ ✾ ✾ ╝