اساتید، صاحب نظران، سیاسیون استان ایلام برای توسعه استان ایلام رقابت یا رفاقت
#یادداشت_روز
محمدرضا باهنر اگر چه دبیرکل جامعه اسلامی مهندسین و نماینده و نائب رئیس مجلس در ادوار گذشته خوانده میشود اما جایگاه وی در سیاست به ویژه در لابیهای سیاسی فراتر از این عناوین است و می توان او را سیاستمداری مهم و تأثیرگذار در سپهر سیاسی ایران قلمداد کرد.
او اخیراً گفتوگویی با خبرگزاری برنا داشته و مباحث مهمی را درباره انتخابات مطرح کرده است.
در میان این سخنان اما آنچه قابل تأمل است بیان ناخواسته برخی رازهای مهم توسعه کرمان از زبان نماینده موثر این استان در مجالس گذشته است.
او گفته است؛ "در گذشته دور، شاید ۲۰ سال قبل ما کرمانی ها دور هم جمع شدیم که یک انجمن توسعه کرمان راه بیندازیم. اتفاقا سران تشکل های مختلف در این جلسه هستند و یک زمانی تیپ آقای محمدی، موسی پور، کریمی و مرعشی هم بودند و الان هم هستند و ماهی یک بار جلسه تشکیل می دهیم؛ درست است که اختلافاتی با هم داریم اما در توسعه و آبادی کرمان با هم اختلاف نداریم و به هم کمک میکنیم و اتفاقا این جلسات خیلی هم برکت داشته است. بالاخره در هر دولت و مجلس یک سری، نیروهای بانفوذ دارند که ما از این موقعیتها استفاده کردیم و کار توسعه کرمان، اشتغال و بهره وری را انجام دادیم و جالب است برخی استانها از ما الگو گرفتند، مثلا اصفهان یک هیاتی تاسیس کردند به نام اصفهان نصف جهان و در آن آدم های متفاوتی هستند از آقای دکتر حسابی و سردار رحیم صفوی تا یک سری دوستان اصلاح طلب هستند و با هم کار میکنند و اتفاقا این موضوع الگوی خوبی است. من به عنوان آدم مجرب مجلسی می گویم که در مجلس شاید ۷۰ درصد تصمیمات غیر جناحی است و اصلا سیاسی نیست، مثلا بودجه دولت را می خواهند تصویب کنند، باید طوری تصویب شود که دولت راضی باشد نه اینکه بگویند چون دولت در طیف ما نیست یک بودجهای تصویب کنیم که دولت را زمین بزنید و این خلاف عدل است؛ سه قوه قرار است با هم مملکت را اداره کنند نه اینکه علیه هم باشند . زمان آقای احمدی نژاد یک کمیسیون ویژه برای بررسی هدفمندی یارانه ها تشکیل شد که اکثریت مجلس برای اصوگرایان بود اما من گفتم چون کار، ملی است باید اصلاح طلبان هم باشند و با هم تصمیم بگیریم که کار خوبی هم شد.
زمانی بحث تراریخته در کشور شد و برخی خبرگزاری ها داشتند ماجرا را سیاسی می کردند از طرفی میگفتند اصلاح طلبان موافق هستند با این موضوع و از طرف دیگر میگفتند اصولگرایان مخالف هستند که من رفتم مصاحبه کردم و گفتیم تراریخته یک مکتب زیستی است و سیاسی نیست، در حزب الله هم بعضی موافق این تراریخته هستند و بعضی مخالف هستند و قرار نیست ما سیاسی اش کنیم و یک مکتب محیط زیستی است و یکسری موافق و یک سری مخالف دارد، قرار نیست یکی به چپی ها و یکی به راستی ها دهیم، متاسفانه بعضی وقت ها در مجلس عزیزانی هستند که فکر میکنند همه مسائل را باید سیاسی کنند و این کار را مشکل می کند.
در جریان گفت و گوها و رقابت های سیاسی و جناحی باید رقابت وجود داشته باشد و اگر رقیب نداشته باشیم باید دو تیکه شویم با هم رقابت کنیم؛ انتخابات یعنی رقابت. اما وقتی که کار ملی پیش می آید آنجا نباید به سر و کله هم بزنیم، باید با هم رفاقت کنیم. من در انجمن توسعه کرمان گفتم، زمان انتخابات رقابت می کنیم و کاندیدا معرفی می کنیم، شما هم کاندیدا معرفی کنید اما زمانی که انتخابات تمام شد باید با هم رفاقت کنیم.
حتی یک مثال میزنم که از یک طرف طنز است و از طرف دیگر باعث تاسف. ما دوره گذشته مجلس یازدهم به طور متوسط هر ۳۰ نماینده ۲۰ کاندیدای تایید صلاحیت شده داشتیم و ۳۰۰ کرسی داشتیم و ۶الی۷ هزار نفر صلاحیت آنها تایید شد .
به ازای هر کرسی ۲۰ نفره که این ۲۰ نفر می روند با هم رقابت می کنند و روز انتخابات فرمانداری اعلام می کند که مثلا آقا محمد تقی برد . آن ۱۹ نفری که برنده نشدند، می گویند یک بلایی سر محمد تقی بیاوریم که هیچ کاری نتواند کند، از طرف دیگر محمد تقی می گوید من سر این ۱۹ نفر را زیر آب کنم که دوباره رقیب من نشوند؛ یعنی به جای اینکه بعد از انتخابات رقابت تبدیل به رفاقت شود و به هم کمک کنند، یک رقابت ارزان و مضر در طول ۴ سال بین اینها بوجود میآید که این خیلی بد است.
ما یک جلسه در مجلس داشتیم که گفتیم تمام نمایندگان ادوار شهرکرمان که در این ۴۰ سال حداقل یک دوره نماینده این شهر بودند را دور هم جمع کنیم و بگوییم شما مجموعا ۲۰ نفر می شوید، الان دو نفر نماینده هستند و بگوییم اگر این ۲۰ نفر نماینده بودند برای این شهر چه می کردند و به جای اینکه رقابت کنند، کمک کنند به این دو نماینده که کار راه بیفتد. ما باید به رشد سیاسی برسیم که رقابت جای خودش، همفکری و همکاری هم جای خودش باشد.
توسعه استان ایلام در گرو رقابت های تلخ، شاید هم تا وقتی دیگر ⁉️
مطالبه گران استان ایلام
@motalbehgaran