✅ پرسش و پاسخ از آیت الله خوشوقت
🔹 درباره تقوا (شماره 1)
س: تقوا یعنی چه؟
ج: یعنی انسان خود را از مخالفت فرمان خدا حفظ کند. اگر خدا میفرماید: «نماز بخوان»، بخواند. اگر میفرماید: «دروغ نگو»، نگوید. چنین کسی خود را از مخالفت حفظ کرده است. تقوا از ماده ی «وقایه» به معنی نگهداری و حفظ کردن است.
س: آیا تقوا بر حافظه تأثیر دارد؟
ج: خیلی چیزها بر حافظه اثر دارد. بعضی از گناهان، حافظه را ضعیف می کند. انسان باتقوا آن گناه را انجام نمی دهد و حافظه اش سالم است.
س: منظور از حدیث «مَن تَعَرَّی مِن لِباسِ التَّقوَی لَم یَستَتِر بِشَیءٍ مِنَ اللِّباس» چیست؟
ج: تقوا لباسی است که خیلی از مشکلات را می پوشاند. اگر انسان در اثر تقوا دزدی نکرد، دستش را نمی برند و او را به زندان نمی برند و آبرویش نمی ریزد. تقوا مثل لباس است که عیب ها را می پوشاند؛ اما اگر لباس تقوا را کنار گذاشتیم و دزدی یا ظلم کردیم، چطور میشود؟ آبرویمان می ریزد و هیچ چیزی ما را نمی پوشاند و عیبمان را مستور نمیکند.
س: با توجه به اینکه تقوا همان انجام واجب و ترک حرام است، در آیه ی شریفه ی «اِنَّ اَکرَمَکُم عِندَ اللهِ اَتقاکُم» معنی «اَتقَی» چیست؟
ج: یعنی هر کس بیشتر به حرف خدا گوش بدهد. افعل تفضیلش این است.
س: آیا انسان به وسیله ی تقوا به معرفت می رسد یا با معرفت به تقوا می رسد؟
ج: اگر انسان بخواهد تقوا را مراعات کند، باید به خدا معرفت داشته باشد؛ یعنی به خدا ایمان آورده باشد که تو خدایی و من بنده ی تو؛ لذا باید به حرف تو گوش بدهم. اگر مرحله ی دوم تحقق پیدا کرد و به حرف خدا گوش داد، رشد می کند. اینکه به حرف خدا گوش داد، یعنی تقوا.
س: چرا هر چه تقوای انسان بیشتر می شود، خداوند زندگی را بر او سخت تر می گیرد؟
ج: بر عکس؛ زندگی خیلی راحت تر می شود. شما این طور خیال می کنی. خدا غصه ی دنیا را از او می گیرد و او راحت می شود.
س: آیا به بلاها و بیماری¬ها مبتلا نمی¬شود؟
ج: مثل همه است. مگر دیگران ندارند؟ آلزایمر مال همه هست. همه سرطان می گیرند. این ها که اهل گناه نیستند، از بلاهای بزرگ، کمی محفوظند.
✅ ادامه دارد ...
📚 منبع: آثار بندگی، آیت الله خوشوقت
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen