پرسش:
👈 اگر فرزند نعمت است، چرا خداوند با فرزند معلول ما را آزمایش میکند؟
پاسخ (نشانی پیوند):
👈 نعمت بودن فرزند یک مقوله است - معلول بودن فرزند مقولهای دیگر است و امتحان و آزمایش نیز مقولهای متفاوت... .
✔️ عادت عمومی مردمان این است که تمامی خوبیها، امتیازات و موفقیتها را به خودشان نسبت میدهند، اما تمامی بدیها، ضعفها، نقصها، شکستها و مصیبتها را به خداوند سبحان نسبت میدهند و میگویند: «لابد خدا اینطور خواسته است!» و بعد برای خودشان این پرسش یا شبهه پیش میآید که «چرا خدا برای من یا ما اینطور خواسته است؟!».
✔️ خداوند سبحان، هیچ مخلوقی را معیوب نمیآفریند و اساساً آفرینش «اَحسن»، یعنی به نیکوترین شکل میباشد: «لَقَدْ خَلَقْنَا الْإِنْسَانَ فِي أَحْسَنِ تَقْوِيمٍ - به درستی که ما انسان را در نیکوترین اندازهها [اعتدال] آفریدیم» (التین، 4)
📌 اما، نظام خلقت، قانونمند است، هر چیزی اندازههایی دارد «إِنَّا كُلَّ شَيْءٍ خَلَقْنَاهُ بِقَدَرٍ -مائیم که هر چیزی را به [با] اندازه آفریدیم» (القمر، 49) و آثار در تجزیه و ترکیبها و تعاملات، متناسب با اندازهها میباشد؛ و دیگر آن که نظام علیّت بر همه چیز حاکم میباشد و در هر امری جریان دارد... .
✔️ چنین نیست که گمان شود، خداوند سبحان، به عمد و بدون دلیل، فرزند ناسالم میدهد تا پدر و مادرش را بیازماید؛ بنابراین، چگونگی رفتار هنگام برخورداری از فرزند سالم نیز به اندازۀ فرزند ناسالم، امتحان دارد ... .
ادامه را اینجا بخوانید یا بشنوید: 👇
https://www.x-shobhe.com/shortanswer/13526.html
@X_shobhe
┏⊰✾🌹✾⊱━━━─—————━━┓
♡ 🆔
@MowoodMahdi 🕋 ♡
┗━━─—————━━━⊰✾🌹✾⊱┛