#جواب-ما
ورود به مباحث عقلی و فلسفی
کار در حوزهی مباحث عقلی، کاری مستمر و نیازمند صبر و حوصلهی بسیار است. برای کسی که میخواهد بهصورت تخصصی فلسفه بخواند، ورود مستقیم به این علم در ابتدای کار توصیه نمیشود. دلیل این موضوع آن است که در شروع کار، فرد ممکن است بهدرستی مطالب را درک نکند، احساس فهم کاذب به او دست دهد، یا حتی دچار ناامیدی شود. علاوه بر این شما در منطق از ساحتی از انسان به اسم ذهن شناسی آشنا میشوید که لزوما با این نگاه در فلسفه با مسئله وجود ذهنی مواجه نیستید و جنبه نگاه به مسئله فرق دارد.
نکات کلیدی برای موفقیت در فلسفه
برای اینکه بتوانید از تلاشهای خود نتیجهی مطلوب بگیرید، باید چند نکتهی مهم را رعایت کنید:
1. تسلط بر منطق: ابتدا مطمئن شوید که منطق را بهخوبی فرا گرفتهاید. این کار باعث میشود قدرت تجزیه و تحلیل و دقت عقلی شما به اندازهی کافی رشد کند.
2. نوشتن تقریر: برای هر جلسه یا حداقل هر موضوعی که مطالعه میکنید، تقریر بنویسید. این کار به شما کمک میکند مطالب را بهتر درک و سازماندهی کنید.
3. استفاده از استاد مشاور: حتماً از یک استاد مشاور کمک بگیرید. این استاد میتواند در نوشتن تقریرات و بررسی مهمترین مسائل آن علم به شما کمک کند.
4. زمان و انرژی کافی: وقتی وارد فلسفه میشوید، باید بدانید که هر جلسهی فلسفی نیازمند ساعتها کار و تفکر است. فهم مطالب فلسفی، بهویژه در سالهای اول، اغلب دشوار و طاقتفرسا است. بنابراین، مطالعهی فلسفه به استقامت، تمرکز و صبر بسیار زیادی نیاز دارد.
5. تفاوت منطق و فلسفه: مطالعهی منطق شاید بدون استاد راهنما ممکن باشد، اما در فلسفه این کار بسیار دشوارتر است. بنابراین، داشتن راهنما در فلسفه تقریباً ضروری است.
شروع کار
اگر صبر و حوصلهی کافی دارید و قصد ورود به مباحث علوم انسانی به صورت تخصصی را در برنامه ریزی خود کرده اید، پیشنهاد میکنیم قبل از ورود به فلسفه، منطق را بهخوبی کار کنید. اما اگر احساس میکنید آمادهی شروع فلسفه هستید و نیازی به مطالعهی منطق ندارید،به این معنی که اطلاعات کافی در حوزه علوم عقلی به دست آورده اید و ذهن شما از دقت و جولان کافی برای پردازش مطالب فلسفی برخوردار هست، میتوانید مستقیماً از فلسفه شروع کنید، البته با رعایت شرایطی که در بالا ذکر شد.
#علوم_انسانی #فلسفه #برنامه_ریزی_تخصصی
#پرسش_و_پاسخ
مدرسه علوم انسانی اسلامی
❞ سها ❝
༺
https://eitaa.com/msoha_ir ༻