📝📝📝ماجرای «سلمان رشدی» و «کتاب آیات شیطانی» چیست؟
➖قسمت چهارم، قسمت پایانی➖
📗ج)
▪️حال بعد از معرفی و نقد افسانه ی دروغین «غرانیق»، باز می گردیم به بحث «سلمان رشدی» و «کتاب آیات شیطانی»...
شاید بپرسید چرا ابتدا افسانه ی غرانیق را نقد نمودیم؟ در پاسخ می گوییم چون دیوار کجِ سلمان رُشدی(و هم قطارانش) بر شناژ پوسیده و توخالیِ «غرانیق» بنا شده است... و با نقد غرانیق، کتاب آیات شیطانی هم خود به خود نقد می شود... اگر توجه نموده باشید منظور سلمان رشدی از عنوان کتاب نیز همین است، و ادعای القای شیطان به قلب رسول اکرم (ص) را مبنای نام گذاری خود قرار داده است.
🔹جهت مشخص شدن بهتر موضوع چند سوال مطرح می نماییم و به آنها پاسخ می دهیم:
🔘1. سلمان رشدی کیست؟
▪️نویسنده ای است که سال 1947 (1326 هجری شمسی) در هندوستان بدنیا آمده است، سپس برای تحصیل به دانشگاه کمبریج میرود و بعدها در همانجا ماندگار می شود، بعد در سال 2000 به آمریکا می رود و در آنجا به حیات خود ادامه می دهد...
▪️او یک رمان نویس است و تا کنون چند رمان نوشته است. یکی از رمان هایش «آیات شیطانی» نام دارد و با استناد به افسانه ی غرانیق اسلام را مورد طعن قرار داده است.
▪️به دلیل فتوای قتل او توسط مسلمانان ( از جمله فتوای مشهور امام خمینی (ره) در 25 بهمن 1368)، سالهاست که در بریتانیا و آمریکا به صورت مخفیانه زندگی می کند و نیروهای دولتی از او محافظت می کنند...
▪️سال 2007 میلادی (1386 هجری شمسی) ملکه ی بریتانیا، الیزابت دوم، به دلیل فعالیت ادبیش به او نشان شوالیه (یا همان سِر) اعطا کرد.
🔘2. کتاب آیات شیطانی چه مشخصاتی دارد؟
▪️این کتاب 547 صفحه دارد و مشتمل بر 9 فصل می باشد، او در این داستان شخصی را در نظر می گیرد که نامش گابریل(یا همان جبرئیل) است، که در اثر پدیده ی تناسخ به 1000 سال قبل برمی گردد، جبرئیل در آنجا فردی است که کارهای بدی انجام می دهد و مادرش را شیطان خطاب می کند! سپس به مرور وارد تاریخ صدر اسلام می شود، نویسنده در این قسمت با تحریفات واضح و آشکار تصاویری از آن زمان به ذهن مخاطب القا می کند... او در کتابش از شخصیتی بنام «ماهوند» یاد می کند که منظورش همان حضرت محمد(ص) است.
▪️در نهایت جبرئیل را به شیطان تبدیل می کند و ماجرای غرانیق را بیان می کند، در این کتاب توهین های زیادی در مورد اسلام مطرح شده است.
📚نقدی بر کتاب آیات شیطانی، رضا امیرخانی
🔘جمله ای جالب از استاد مصطفی حسینی طباطبایی در این مورد:
▪️استاد مصطفی حسینی طباطبایی، سال 1368 هجری شمسی کتابی در نقد سلمان رشدی می نویسد و نام آن را می گذارد «حقارت سلمان رشدی»، (در اینترنت جستجو نمایید کتاب موجود است)، استاد در یکی از پاراگراف های کتاب می فرماید:
▪️«ماجراي سلمان رشدي و «آیات شیطانی» او - که اتفاقاً مناسب ترین نام براي کتاب وي بشمار میرود! این روزها تقریباً به همه جا رسیده ولی همه کس نمیداند که این
ماجرا، پدیده اي نو درآمد در مغرب زمین نیست، دشمنان غربی اسلام از قرنهاي گذشته تاکنون بارها راه اهانت و تمسخر را در رویارویی با اسلام پیش گرفتند و مکرّر سلمان
رشديها از میان ایشان به ظهور پیوسته اند ولی همیشه در پایان کار دچار خسارت شده و به نتیجۀ معکوس رسیده اند!»
📚حقارت سلمان رشدی، مصطفی حسینی طباطبایی، ص 6
▪️سالها پیش به این کتاب مراجعه کرده بودم، شاید برای تان جالب باشد... بعد از مطالعه، بیشتر توضیحات استاد را فراموش کرده بودم، اما این جمله که می فرماید، سلمان رشدی بهترین نام را برای کتابش انتخاب کرده است... همیشه در ذهنم مانده بود و به محض شنیدن نام کتاب آیات شیطانی، در ذهنم تداعی میشد. حقا که استاد بسیار خوب تشخیص داده و «آیات شیطانی» بهترین نام برای این کتاب است.
🔘3. آیا اعتراض به کتاب سلمان رشدی، با «آزادی بیان» منافاتی دارد؟
متاسفانه ما یاد نگرفته ایم بین «آزادی بیان» و «آزادی دروغ گفتن» تفاوت قائل شویم... و تصور می کنیم زیر چتر آزادی بیان هر کسی هر چیزی دلش خواست می تواند بگوید... البته فقط در مورد «دین» این گونه رفتار می کنیم و برای امور دیگر عمراً اگر چنین چیزی را بپذیریم... مثلا اگر شخصی در بین مردم بگوید پدر شما معتاد است، هرگز نمی پذیرید و از شخص می خواهید که دروغ خود را ثابت کند... اما عده ای انتظار دارند وقتی دشمنان در مورد حضرت محمد(صلی الله علیه و آله وسلم) و دین اسلام سخنان دروغ آمیز مطرح کردند، بگوییم این آزادی بیان است... و هیچ اشکالی ندارد!!!
نویسنده جناب م.یوسفی
☑️
@naghdeelhad