#سلسله_پاسخ_به_شبهات_قرآنی
💢 شبهه: مردم در قیامت چند دسته هستند؟
شرح شبهه: ملحدین میگویند در قرآن و در آیه ۷ سوره (واقعه: ۵۶) ادعا میشود که در روز قیامت مردم سه دسته هستند، اما در آیات ۱۸و۱۹ سوره (بلد: ۹۰) تنها دو گروه را بر میشمارد و این یعنی تناقض در آیات قرآن!
◾️{و كُنتُمْ أَزْوَاجًا ثَلَاثَةً * فَأَصْحَابُ الْمَيْمَنَةِ مَا أَصحَْابُ الْمَيْمَنَةِ * وَ أَصحَْابُ المَْشَْمَةِ مَا أَصحَْابُ المَْشَْمَةِ * وَ السَّابِقُونَ السَّابِقُونَ * أُوْلَئكَ الْمُقَرَّبُونَ} [الواقعه: ۷ الی ۱۱]
◽️«و شما به سه گروه تقسيم خواهيد شد * نخست اصحاب ميمنه هستند چه اصحاب ميمنهاى * و گروه ديگر اصحاب شومند چه اصحاب شومى * و سومين گروه پيشگامان پيشگام * آنها مقّربانند.»
◾️{ثمَّ كاَنَ مِنَ الَّذِينَ ءَامَنُواْ وَ تَوَاصَوْاْ بِالصَّبرِْ وَ تَوَاصَوْاْ بِالْمَرْحَمَةِ * أُوْلَئكَ أَصحَْابُ المَْيْمَنَةِ * وَ الَّذِينَ كَفَرُواْ بَِايَاتِنَا هُمْ أَصْحَابُ الْمَشَْمَةِ * عَلَيهِْمْ نَارٌ مُّؤْصَدَةُ} [البلد: ۱۷ الی ۲۰]
◽️«تا از كسانى باشد كه ايمان آوردهاند و يكديگر را به صبر سفارش كردهاند و به بخشايش * اينان اهل سعادتند * و كسانى كه به آيات ما كافرند اهل شقاوتند * نصيب آنهاست آتشى كه از هر سو سرش پوشيده است.»
🔹جواب شبهه به چند صورت متفاوت:
۱) در سوره واقعه بیان شده است که مردم سه گروه هستند و دقیقاً عدد تقسیم بندی را فرموده است، اما در هیچ جای دیگری از قرآن نفرموده است که مردم دو دسته هستند! یعنی در آیه ۷ سوره الواقعة فرموده است (ازْوَاجًا ثَلَاثَةً) و هیچ جای دیگری نفرموده که ازواجاً ثانیة و یا اصحاب ثانیة! هیج جا!
۲) مردم یا بهشتی هستند و یا جهنمی؛ سابقون و اصحاب المیمنة هر دو اهل بهشت و ایمان و عمل صالحه و صبر و بخشش و... هستند و هر دو نامه اعمالشان را با دست راست دریافت مینمایند، پس آیه ۱۷ سوره البلد شامل هر دو میشود.
واژه «اصحابِ یمین» ۶ بار در قرآن به کار رفته و ترکیبى از اصحاب (جمع صاحب به معناى ملازم) و یمین به معانى همپیمان، قوّت و شدّت، دست راست و سمت راست (از ماده یُمن به معناى برکت) است. [۱] در تعبیرى دیگر که سه بار در قرآن به کار رفته «اصحاب میمنه» گفته شده است. «میمنه» را برخى مصدر میمى به معناى زیادى و استمرار در خیر و برکت [۲] و برخى دیگر، اسم مکان، یعنى جایگاه خیر و برکت دانستهاند.
[۳] اصحاب یمین و میمنه در اصطلاح قرآنى به کسانى گفته مىشود که در دنیا با ایمان و عمل صالح زندگى کردهاند و روز قیامت نامه عملشان را با دست راست دریافت مىدارند: {فَلا اقتَحَمَ العَقَبَة * و ما اَدرکَ مَا العَقَبَة * فَکُّ رَقَبَة * اَو اِطعـٰمٌ فى یَومٍ ذى مَسغَبَة * یَتیمـًا ذا مَقرَبَة * اَو مِسکینـًا ذا مَترَبَة * ثُمَّ کانَ مِنَ الَّذینَ ءامَنوا وتَواصَوا بِالصَّبرِ و تَواصَوا بِالمَرحَمَة * اُولـکَ اَصحـبُ المَیمَنَة} [بلد: ۱۱ الی ۱۸]، {فَاَمّا مَن اوتِىَ کِتـبَهُ بِیَمینِه}. [انشقاق: ۷؛ حاقّه: ۱۹؛ اسراء: ۷۱]؛ و سابقون که مفسران آنان را انبیاء و اصحاب آنها و مومنان واقعی و متقی میدانند (مرد و زن)؛ در واقع همان پیشگامان در خیرات و حسنات و عمل صالح و ایمان و تقوا و... هستند و اولین و بهترین و کاملترین آنها.
🔹 سرنوشت سابقون:
◼️{وَ السَّابِقُونَ السَّابِقُونَ * أُوْلَئكَ الْمُقَرَّبُونَ * فىِ جَنَّاتِ النَّعِيمِ } [الواقعة: ۱۰ الی ۱۲]
🔹سرنوشت اصحاب الیمین:
◼️{إلَّا أَصحَْابَ الْيَمِينِ * فىِ جَنَّاتٍ يَتَسَاءَلُونَ} [المدثر: ۳۹و۴۰]
◼️{فَأَمَّا مَنْ أُوتىَِ كِتَابَهُ بِيَمِينِهِ فَيَقُولُ هَاؤُمُ اقْرَءُواْ كِتَابِيَهْ * إِنىِّ ظَنَنتُ أَنىِّ مُلَاقٍ حِسَابِيَهْ * فَهُوَ فىِ عِيشَةٍ رَّاضِيَةٍ * فىِ جَنَّةٍ عَالِيَةٍ} [الحاقة: ۱۹ الی ۲۲]
در واقع هر دو یک سرنوشت را دارند (بهشت)، هر دو اهل عمل صالح و ایمان و تقوا و... هستند و با دست راستشان نامه اعمالشان را میگیرند، فقط یکی قبل از دیگری وارد بهشت میشود.
ادامه دارد...
☑️
@naghdeelhad