💛 فضلیت ذکر
#صلوات 💛
🕋 امام على عليه السلام به مردى يهودى كه به ايشان گفت: خداوند براى آدم عليه السلام فرشتگان را به سجده وا داشت. آيا براى محمّد صلى الله عليه و آله چنين امتيازى هست؟
🦋 پاسخ داد: چنين است. اگر خداوند عز و جل فرشتگانش را به
#سجده در برابر آدم وا داشت، به خاطر انوار و شرافتى بود كه خداوند عز و جل در پشت او نهاد؛ زيرا او ظرف بود.
🕋 و سجده فرشتگان براى پرستش آدم نبود؛ بلكه سجدهشان، در واقع، اطاعت از فرمان خدا و [نوعى] احترام و درود فرستادن، همانند سلامگويى انسان بر انسان بود و اعتراف به برترى آدم بود.
🦋 خداوند، برتر از اين را به محمّد صلى الله عليه و آله عطا فرمود و آن، اين است كه خداى متعال، خود بر او درود فرستاد و به فرشتگانش فرمود كه بر او درود بفرستند
🕋 و همه آفريدگانش را نيز دستور داد كه تا روز قيامت بر او درود بفرستند. او كه نقّاش بزرگ است فرمود: «خدا و فرشتگانش بر پيامبر، درود مىفرستند. اى كسانى كه ايمان آوردهايد! [شما نيز] بر او درود بفرستيد و سلامى كامل بگوييد».
🦋 پس، هر كه بر او، چه در زمان حياتش و چه پس از وفاتش، درود فرستد، خداوند ده بار بر او درود مىفرستد و براى هر درودى كه فرستاده است، ده حسنه عطايش مىكند.
🕋 و هر كه بعد از وفات ايشان بر او درود فرستد، او درود وى را مىفهمد و جواب درود فرستنده و سلام گوينده را به همان سان مىدهد.
🦋 خداى متعال، دعاى امّت او را براى آنچه از پروردگارشان عز و جل مىخواهند، از اجابتْ دور نگه مىدارد تا آن كه در آن دعا بر او درود بفرستند و اين، بزرگتر و مهمتر از آن چيزى است كه خداى تبارك و تعالى به آدم عليه السلام عطا فرمود.
📚 بحار الأنوار، ج 94، ص 69.
👌 ذکر شریف صلوات در
#مقدمات نماز مثل اذان و
#مقارنات نماز مثل رکوع و سجده قنوت و تشهد و
#تعقیبات مشترکه همه نماز ها گفته میشود به طوری که نماز با ذکر صلوات قرین شده است.
#معارف_ذکر_های_نماز #حدیث
مرکزتخصصینماز 🕋
@namazmt