#تربیت_نمازی_فرزندان
♨️راهکارهای عملی در تشویق کودکان به نماز(بخش چهارم/آخر)
💠گام هفتم ـ آشنا کردن کودک با فلسفه ی نماز
🔸با در نظر گرفتن مقتضای سنّی کودکانمان،
#فلسفه و
#هدف از نماز را به آنها توضیح دهیم.
استفاده از «شیوه های مستقیم» در تشویق کودک اشکالی ندارد؛ اما استفاده از «شیوه های غیر مستقیم» در آموزش فلسفه ی نماز می تواند
#کارایی_بیشتری داشته باشد.
🔸به کودکانمان بگوییم که خداوند چه نعمت هایی به ما عطا فرموده و نیز به آنها بیاموزیم که در برابر هر هدیه دهنده ای زبان به تشکر باز کنند و با بی تفاوتی از کنار کار آن ها نگذرند.
👈به عنوان مثال از او بخواهیم چند مورد از نعمت های خداوند را بشمارد. وقتی این کار را کرد نعمت چشم را به او گوشزد کنیم. بدین صورت که چشمانش را ببندیم و به او بگوییم برخی از کارها را با چشم بسته انجام دهد. اسباب بازی هایش را سر جای خودش بگذارد، اتاق را مرتب کند، نقّاشی بکشد و برخی کارهای دیگر.
در این لحظات است که کودک ما آهسته، آهسته قدر چشم و میزان ارزش آن را بهتر میداند و میداند که چیزی جای چشم را نمی گیرد. در این صورت به فرزندمان می گوییم: عزیزم! فقط یکی از نعمت های خداوند همین چشم است که فوق العاده ارزش داشته و قابل قیمت گذاری نیست. آیا شایسته نیست که با نماز از این خدای بزرگ و مهربان تشکر کنیم؟ به نظر شما کسانی که این همه نعمت را می گیرند و حاضر نیستند نماز بخوانند چگونه انسان هایی هستند؟
💠گام هشتم ـ همکاری اعضای خانواده در اقامه ی نماز
🔸نماز جماعت خانوادگی علاوه بر آن که یاد نماز را در کانون خانواده زنده نگاه داشته و در مقایسه با نماز فرادیٰ ثواب فراوانی دارد، یکی از بهترین کارها در تحکیم روحیه ی معنوی خانواده هم می باشد.
کار گروهی موجب می شود تا سختی کار کمتر شده و جای خود را با شیرینی و حلاوت آن عوض کند. بچه ها هم با مشاهده ی این کار رغبت بیشتری به نماز نشان داده و با علاقه ی بیشتری به این کار روی آوردند.
🍀🍀🍀🍀🍀
#نماز
#تربیت_دینی
#کودکان
#مرکز_تخصصی_نماز
🍀🍀🍀🍀🍀
🆔
@namazmt