1/4
روایت هایی از این دست، تقلیل گرایانه خوانش تاریخی را منحرف می کنند.
"اکسیر رشد اقتصادی از طریق توانمندسازی قشر کم درآمد و افزایش بهره وری"، یک شوخی تلخ و یک روایت دروغ برساخته است. افزایش ثروت در اروپا در شروع قرن هیجدهم باعث افزایش تقاضا برای کالاهای لوکس شد و دیدگاه بازرگانان را از تجارت سنتی به سرمایهداری صنعتی تغییر داد و در نتیجه منجر به ایجاد کشاورزی و دامداری مبتنی بر سرمایهداری و به کارگیری وسیع بردگان برای تولید شکر، کاکائو، پنبه و همچنین تولید ابریشم و سایر پارچهها، نمک، ماهی و ... شد.
2/4
شکر فرآوری شده، خوراکی لاکچری مخصوص طبقه ممتاز در اوراسیا و آفریقای شمالی بود و در این خصوص یک مقاله بسیار جالب (Sugar as Modern Capitalism’s Original Sin) نشریه FP در معرفی یک کتاب مرجع درباره تاریخ شکر و ارتباطش با استعمار، سرمایه داری، تجارت برده نوشته شد که روایت های غیرواقعی مانند آنچه در متن ذکر شد را زیر سوال میبرد.
https://foreignpolicy.com/2023/05/21/sugar-capitalism-slave-trade-labor-exploitation/
3/4
کتاب بسیار مفیدی از «ورنر سومبارت» به نام "تجمل و سرمایه داری: روایت فرهنگی تاریخ تحول سرمایه داری" دید دقیق و جامعی در این باره میدهد که در این ارتباط انقلاب صنعتی در اروپا و تجاری کردن کالاهای لوکس را با استعمار کشورهای جهان سوم برای دست یابی به منابع طبیعی مورد نیاز و تجارت برده از مستعمرات را توضیح میدهد. با خواندن کتاب های مرجع، عیار تحلیلهای غیرواقعی، زرد و گمراه کننده مشخص میشود...
4/4
اینکه چه چیزی را ادراک و آن را چگونه ادراک کنیم، بستگی به روایتی دارد که از آن پدیده در ساختارهای ذهنی ما ساخته میشود و این قدرت برتر سرمایه داری در ساخت روایت و ایجاد نیاز برای مصرف کالاها و یا توجیه بحران و اختلال فاش شده در اثر نگاه غیرانسانی و سودمحور است. به قولِ گفتهی معروف مارکس، این قابلیت و سودمندی یک کالا نیست که مردم را ترغیب به خرید آن میکند بلکه این تبلیغات اعجاب انگیز است که کالا را به عنوان پدیدهای که ظاهرا توناییهای فوق العاده ای دارد، به فروش می رساند...
.
شما لینک مطلب آقای نیلی رو ببینید که در خصوص گستره جهانی دیابت نوشته شده و الصاق این خرده روایت غیرواقعی به متن و ایجاد فرایند نتیجه گیری دلخواسته در ذهن خواننده میباشد!
اساسا دیابت موضوع این قشر روشنفکرنما نیست، همینطور چاقی، انواع سرطان ها و بیماری های جدید که نتیجه نگاه غیرانسانی و سود محور سرمایه داری به انسانهاست.
به نظرم دلیل اصلی نوشتار توجیه و تقدیسی است که متصلبانه در هر رسوایی، بحران و اختلال فاش شده از نظام سرمایهداری، توسط این اساتید نوشته شده است.
و از آن بدتر تقلیل گرایی در تحلیل، تصلب در مشهوراتِ غیر واقعی دهههای گذشته، در عین ناآگاهی از اندیشه های روز دنیا به شدت مخرب بوده و جامعه را از بیداری دورتر نموده است.
🆔@namiramag 👈 عضویت