✍️✍️:مدیران دولت اعتدال با وامگیری از نظریهپردازان اصلاحطلب، راهکار حل مشکلات و سامان اقتصادی کشور را در نگاه به بیرون و مذاکره با کدخدا میدیدند. نظریهای که با صرف هزینه زیاد و رسیدن دلار به 30 هزار تومان و سکه به 15 میلیون بطلان آن برای عامه قابلفهم شد؛ اما نکته مهم آنکه همچنان نظریهپردازان و نخبگان این جریان سیاسی، همچنان بر موضوع بستن با کدخدا تأکید دارند.
گزاره خبری: 1- دکتر نقیب زاده، فعال اصلاحطلب میگوید: «راهبرد "نه جنگ و نه مذاکره"، مرگ تدریجی کشور است و نمیتوان روی تداوم آن حساب باز کرد. شرایط کشور، در حوزه سلامت، معیشت و اقتصاد به حدی بحرانی است که با پیروزی دوباره ترامپ هم باید به فکر مذاکره با آمریکا بود. چون قطعاً با پیروزی ترامپ، شرایط برای افزایش فشار بر ایران از سوی کاخ سفید بیشاز پیش مهیا خواهد بود». 2- خبرگزاری ایرنا مینویسد: «اگر بتوانیم مذاکرات مجدد را در دستور کار قرار دهیم و به موازاتش تحریمها و چالشهای اقتصادی و معیشتی مرتفع شود، بخشی از اعتماد از بین رفته ملت ترمیم خواهد شد. پیروزی بایدن میتواند یک فرصت جدی برای دولت فراهم کند که کشور از شرایط کنونی خارج شود. اینجاست که باید مسئله استفاده از هوش سیاسی را جدی گرفت!»
گزارههای تحلیلی: 1- مهمترین موضوع در روزهای پایانی دولت، بررسی عملکرد و دستاوردهای مجریان آن است. جریان سیاسی که خود را در جایگاه پاسخگویی در برابر اقدامات و وعدههایش قرار نمیدهد، آیا تضمینی برای رفتار و عملکرد آینده آن وجود دارد؟ 2- راهکار را باید در داخل دید، مشکل اصلی کشور در سیاست ورزی مقامات اجرائی است. استراتژی نه جنگ و نه مذاکره حاوی پیوست اقتصادی با عنوان اقتصاد مقاومتی بود که از سوی مقامات اجرائی کشور به آن بیتوجهی شد. این منطق درست نیست که راه نرفته، شکستخورده فرض کنیم و راه شکستخورده را دوباره بپیماییم! آمریکا تمامی تیرهای خود را شلیک کرده است، بیجهت مردم را از خشاب خالی نترسانیم. 4- نکته پایانی؛ متأسفانه برخی از رسانههای اصلاحطلب سخنان بایدن را بهصورت گزینشی انتخاب میکنند تا او را متفاوت از ترامپ نشان دهند، درحالیکه جو بایدن در اظهارات و نوشتههای خود همواره به برنامه خود علیه نفوذ منطقهای ایران، کمک به امنیت رژیم صهیونیستی، تحریمهای هدفمند علیه کشورمان تأکید میکند.