📝 تصویرسازی نامزدها
🔹 تا اینجای رقابتها هر یک از نامزدها چنو نوبت جلوی دوربین قرار گرفتهاند و مردم با دیدن تلویزیون یا ویدئوهای منتشر شده در شبکههای اجتماعی با بخشی از نظرات آنها در زمینههای مختلف آشنا شدهاند.
🔹 بدون تردید تا اینجا پدیده برنامههای انتخاباتی تلویزیون، میزگردهای تخصصی بوده است. جایی که سه کارشناس هر کدام سوالات صریحی در مورد عملکرد گذشته یا برنامههای آینده نامزدها میپرسند.
🔹 مسعود پزشکیان مخصوصاً در میزگرد اقتصادی تلاش کرد تا ضعف خود در میزان تسلط به مسائل اقتصادی را با لزوم تبعیت از تصمیم کارشناسان برطرف کند تا این سوال مجدداً در فضای رسانهای و عمومی مطرح شود که آیا رئیس جمهور باید کارشناس باشد یا خیر. احتمالاً صحبت در مورد این موضوع به مناظرات هم کشیده شود.
🔹 مصطفی پورمحمدی تلاش کرده تا خود را به عنوان علاقمند به هنر و فرهنگ و مدافع حقوق مدنی معرفی کند و البته تجربه امنیتی خود را با مواردی مثل سیاست خارجی و مذاکره مرتبط کند.
🔹 سعید جلیلی سعی کرده تا با ارائه نمونههایی در قالب همکاری با دولت سیزدهم، عملیاتی بودن ایدههای خود را نشان دهد. راهکارهای فروش نفت یکی از مهمترین مثالها بوده است. ایدههای جلیلی هم از جمله مواردی است که احتمالاً در مناظرهها بحثبرانگیز باشد.
🔹 تا اینجای کار چندان خبری از آن علیرضا زاکانی پرهیاهو که در مناظرات دیگران را خطاب قرار میداد نیست. البته باید دید آیا در مناظرات هم همینطور خواهد بود؟ زاکانی تلاش کرده تا با تکیه بر تجربه تقریباً سه ساله خود در شهرداری چهره کارآمدی از خود نشان دهد.
🔹 سیدامیرحسین قاضیزاده هاشمی چهره آرام دوره قبل انتخابات، این دوره هم سعی دارد بدون هراس از نتیجه انتخابات کار خود را پیش ببرد و البته خود را به عنوان نماینده دولت سیزدهم و ادامه دهنده راه آن معرفی کند. قاضیزاده به تازگی کنایهای هم نسبت به برخی نامزدهای دیگر مطرح کرده است.
🔹 محمدباقر قالیباف هم تا اینجای کار تلاش کرده با تأکید بر برنامه هفتم که در دوران ریاست او در مجلس یازدهم به تصویب رسیده و با تکیه بر کارنامه خود در گذشته، خود را به عنوان چهرهای معرفی کند که توان عبور دادن کشور از شرایط سخت را دارد.
🔹 البته در این مدت هم کنایههایی بین برخی از نامزدها رد و بدل شده که نتیجه آن ایجاد این پرسش بوده که «وظیفه رئیس جمهور چیست؟» و «کدام نامزد کارآمدتر است؟» سوالهایی که احتمالاً در مناظرات پررنگتر شود.
🔹 وجه اشتراک تقریباً تمامی نظرسنجیهایی که تا کنون انجام شده دو نکته است:
یکی اینکه رقابت بین قالیباف، جلیلی و پزشکیان نزدیکتر از سایرین است و دیگر اینکه هنوز بخش قابل توجهی از کسانی که قصد شرکت در انتخابات را دارند، برای انتخاب نامزد مورد نظر دچار تردید هستند.
🔹 به نظر میرسد میزگردهای تخصصی و مناظرات نامزدها در این دوره، میتواند نقش مهمتری در کاهش آرا سرگردان داشته باشد.
#انتخابات۱۴۰۳
🇮🇷 این خانه
#ازما ست
🔰
@azmaa_net