#پاسخ_کارشناس_تربیتی
سلام عزیزم .
همون طور که مستحضر هستید تا ارزیابی ما کامل نباشه نمیتوانیم راهنمایی درستی داشته باشیم.
اطلاعات ناقصه. ولی با این اطلاعات ناقص اینطور میتوانم بگم که اینطور که متوجه شدم کودک شما در دسته کودکان دشوار هست و خودتون میدانید که لزومی هم نداره که حتما مثل خواهر و قل دومش رفتار کنه. البته من چون مصاحبه نداشته ام نمی دونم علت اصلی رفتارهاش چیه وفقط یک راهنمایی عمومی میتوانم داشته باشم. نمیدونم سابقه بیش فعالی و.... در خانواده چطوریه ، یا ارتباطش با خواهر برادرهاش؟ شاید خشمی داره؟یاقبل و بعد از رفتارهای پرخاشگرانه چی پیش میاد؟ تقویت کننده های رفتارش چیه؟ و...
ولی بطور کلی کودک شما در سن استقلال طلبی است و خیلی از رفتارهای اینچنینی طبیعی است و البته خصوصیت دشوار بودن باعث سخت شدن رفتار با این کودکان در هر برهه سنی شون میشه.
رفتار پرت کردن با هدف تقویت عضلات دست، طبیعی است و خیلی هم خوبه به شرطی که تقویت منفی نشه وعلاوه براون یک سبد تهیه کنید براش قانون بذارید که میتوانی این وسیله های مجاز ( مثلا توپ رنگی) را در این سبد فقط بریزی وگرنه جمع میشه.
رفتارهای جایگزین مثبت رو حتما تقویت کنید، مثلا وقتی آرومه خیلی توجه دریافت کنه و تشویق بشه. حواستون خیلی باشه که هنگام کارهای بد عکس العمل شما شدید و خیلی منفی نباشد فقط یکبار بگید کار بدیه وبعد بی توجهی ، حتی حالت چهره را هم درهم نکشید و خنثی باشه.
اول از همه محیط باید ایمن بشه و وسایل غیر ضرور جمع بشه. بکن ونکن به حداقل برسه
یک لیست از وسایل و بازیهایی که میتوانید باهاش انجام بدید در دسترس داشته باشید تا هر زمان که متوجه شدید ممکنه نافرمانی و شیطنت شروع بشه سریع موقعیت رو عوض کنید و حواسش رو پرت کنید.(از این راهکار خیلی استفاده کنید)
برای منزل دیگران هم باید از قبل برنامه ریزی کرده باشیم و درمورد وسایلشان هم هشدار بدهیم و جمع بکنیم. اگر اتفاقی افتادهم سخت نگیرید چون حساب بچه از دیگران جداست و دیگران هم کم کم باید متوجه شوند.
تحسین و تشویق و ارتباط با کیفیت و تماس فیزیکی .....بعد در مرحله بعدی بی توجهی فعال و محرومیت و.....
#پرخاشگری
#دوره_اول_رشد
https://eitaa.com/joinchat/1670054016Ca1b358c444
#نسل_تمدن_ساز