✴️ هشدار شدیداللحن ایران به اروپاییهای هیزمکش /1
🔸پررو بازی و مداخلههای پایانناپذیر غربیها در امور داخلی کشورهای مختلف که ناشی از یک توهم تاریخی و ریشه در رفتار استعماری این کشورها دارد هنوز ادامه دارد. اروپاییها هیزمشکنِ هیزمکشِ تاپاله جمعکن هنوز هم تلاش دارند تا خود را در موقعیت بالاتر از سایر کشورها قرار دهند و دست از مداخله بر نمیدارند. در حوادث اخیر کشورمان نیز اروپاییها بار دیگر تلاش کردند تا این رفتار قدیمی، کهنه و استعماری را نشان داده و با اعمال تحریمها (که بیشتر جنبه نمادین داشتهاند) و اینگونه وانمود کنند که در موقعیت برتر قرار دارند.
🔸با این حال، هوشیاری و دقتِ صورت گرفته در مجموعه نظام باعث شد تا خیلی زود به آنها گوشزد شود که اگر بخواهند دست از پا خطا کرده و در این مسائل ورود کنند، در روابط دو جانبه شاهد تغییرات شگرفی خواهیم بود. ایران در ای زمینه هم نامهنگاری خصوصی به وزارت خارجه کشورهای اروپایی که در تهران سفیر دارند، کرد و هم به مسوولان اتحادیه اروپا در بروکسل پیام به صورت متن فرستاد که در آن هشدارهای بسیار تندی بود که اروپاییها جرأت انتشار آن را پیدا نکردند.
🔸با این حال، نیاز بود تا یک هشدار جدیتر هم به این کشورها داده شود و به آنها یادآور شد که نه ایران کشوری است که در بتوان در آن انقلاب رنگی و مخملی کرد و نه اروپاییها عددی هستند که بخواهند وارد چنین مسائل و مواردی شوند. حالا اگر روزی شد بخشی از پیام ارسال شده به اروپاییها و تهدیدات موجود در آن را رسانهای خواهیم کرد اما همین اندازه در جریان باشید که گفتن این مسائل باعث شد تا اروپاییها مردد مانده و از ترس اقدامات تلافیجویانه احتمالی ایران که دیپلماتیک هم در برخی موارد نبودند، دست نگه دارند.
🔸اما تحریکات صورت گرفته توسط رژیم صهیونیستی و امریکا و به ویژه انگلیسیها که هنوز در بروکسل رفت و آمدی دارند دوباره مقامات اتحادیه اروپا را به این فکر انداخت که دست به شیطنت بزنند و عملا خود را نسبت به نامههای ارسال شده به نفهمی بزنند. این مساله باعث شد تا وزیر امور خارجه ماموریت پیدا کند تا با نماینده عالی سیاست خارجی اتحادیه اروپا و وزیر امورخارجه پرتغال گفتوگو کرده و متن این گفتوگو را هم به صورت رسانهای منتشر کنند. انتشار این متن به دلیل نوع صحبتهایی که در آن شده، به نوبه خود بسیار جالب است.
🔸آنچه حسین امیرعبداللهیان مامور گفتنش به جوزپ بورل میشود نه فقط یک هشدار، بلکه تعیین یک سطح جدید از برخورد و تعامل میان تهران و بروکسل است و اینکه اروپاییها باید متوجه باشند با چه کشوری و با چه ملتی برخورد میکنند و ایرانِ امروز ایرانِ سه سال پیش نیست و آنچه در کشور روی داده هیچ ضعفی بر نظام حاکم نکرده و باید بدانند که رفتارهای آنها موجب واکنش شدیدی میشود که تحمل آن از عهده کشورهای اروپایی بدون شک خارج است چرا که این کشورها در موقعیت تحمل چنین پاسخی نیستند.
🔸بر اساس عرف دیپلماتیک وزیر امور خارجه ابتدا توضیحی در مورد آنچه در مورد مرگ مهسا امینی روی داده بود را به بورل گفت و در ادامه به او یادآور شد که غرب در جایگاهی نیست که بخواهد به دلیل چنین اتفاقی علیه ایران حکم صادر کند: «البته این موضوع برای برخی مقامات غربی فقط یک بهانه است. پرسش این است که غرب در خصوص صدها پرونده قتل عمد زنان و کودکان در کانادا و آمریکا بویژه بدست پلیس چه کرده است؟! نمیشود در اروپا خشنترین مقابله با اغتشاش، عملی خوب و پسندیده باشد، اما همان کار در چارچوب قانونی در ایران سرکوب قلمداد شود! مطالبات مسالمتآمیز موضوعی جدای از آشوب، قتل، آتش افروزی و عملیات تروریستی است.»
🔸اما شاهبیت صحبتهای مسوول دستگاه سیاست خارجی کشور به طرف اروپایی آنجا بود که خطاب به وی گفت: «ایران از پشتوانه قوی مردمی و دموکراسی کارآمد برخوردار است. اینجا سرزمین کودتای مخملی یا رنگین نیست. ایران لنگرگاه ثبات و امنیت پایدار منطقه است؛ البته ما به چارچوب بزرگتری برای همکاری اتحادیه اروپا و جمهوری اسلامی ایران نگاه میکنیم. بنابراین توصیه میکنیم اروپاییها با رویکردی واقعبینانه به موضوع بنگرند.» این همان توصیهای است که به اروپاییها شد که با طناب صهیونیستها و امریکاییها به چاه نیفتند و «کشورهای اروپایی به ما نیاز دارند»
@syriankhabar
@navad_siasi